Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. augusta 2018, 12:10
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovenskí policajti budú voči opitej mládeži nekompromisní. Zverejnili video, v ktorom hlásajú pravidelné kontroly

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL
Uložiť Uložené

Muži a ženy zákona chcú zastaviť zneužívanie alkoholických nápojov.

Nedávno sme ťa na našom webe informovali o záťahu, ktorý zorganizovali naši policajti v uliciach hlavného mesta. Pred pár mesiacmi získali vďaka schváleniu nového zákona právomoc proaktívne kontrolovať množstvo alkoholu v krvi. Záťah na Obchodnej ulici aj v uliciach pod hradom v Bratislave zožal úspech, ale našlo sa aj množstvo kritiky.

Policajti však nedávno reagovali na výhrady verejnosti a v krátkej reportáži odkázali každému užívateľovi, že vďaka novým právomociam nebudú z akcií poľavovať. Bratislavskí policajti začali kontrolovať alkohol u detí už od júla a pokračovať budú celé leto, pretože existuje množstvo miest, kde sa mládež stretáva a holduje alkoholu.

Policajná hovorkyňa vysvetlila, že policajti chcú zabrániť zneužívaniu alkoholických nápojov mladistvými. Muži zákona kontrolovali mládež v reportáži dokonca aj na detskom ihrisku, na čo komentujúci Slováci reagovali pochvalnými slovami.

Policajtov posielali na miesta, kde sa vraj opitá mládež vyskytuje, a tak bude zaujímavé sledovať, ako s právomocami naložia. Mnohí sa obávajú, že začnú namiesto dôležitejších problémov trestať najmä neplnoleté deti, ktoré si s kamarátmi vypili.

Domov
Zdieľať
Diskusia