Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júla 2018, 12:07
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Policajti v Bratislave kontrolovali opitú mládež. Na Obchodnej a pod hradom museli riešiť aj výtržníctvo či ublíženie na zdraví

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Naše hlavné mesto sa cez víkend zvykne premieňať na miesto plné popíjajúcej mládeže.

Slovenskí policajti začali v poslednej dobe častejšie vykonávať preventívne akcie, ktoré by mali našu mládež ochrániť pred alkoholom. Najmä v letných mesiacoch si mnohí mladiství užívajú slnečné lúče aj s fľašou alkoholu, a tak policajti v uplynulý piatok večer vyrazili do ulíc v Starom Meste podobne ako tisíce mladých ľudí.

Zastavili sa pod hradom na Židovskej ulici, ale kontrola prebiehala aj pri Obchodnej ulici, kde sa pripití mladí ľudia koncentrujú zrejme najintenzívnejšie. Aj keď podobné preventívne akcie zrejme nebudú mať príliš veľký vplyv na to, či si človek pod 18 rokov dopraje za pohárik večer v meste, alebo si zodpovedne spomenie na policajnú akciu, naši muži zákona chytili deväť mladých ľudí, ktorí po dychovej skúške mali alkohol v krvi a nedosiahli plnoletosť.

Piatkový večer sa pre nich neskončil veľmi príjemne, pretože namiesto baru skončili na policajnej stanici, kam museli prísť rodičia a porozprávali sa s nimi aj zamestnanci venujúci sa sociálnoprávnej ochrane detí. Policajti vo vyhlásení sľúbili, že ani zďaleka nešlo o poslednú preventívnu akciu, a tak si nabudúce dávaj dobrý pozor, či si pred dovŕšením 18 rokov dáš alkohol v meste.

Odporúčané
V Papuči som sa rozprával so štamgastmi o Lacovi Meliškovi: Prievidžania si „Uja Cibuľu“ pamätajú aj ako futbalistu (Reportáž) V Papuči som sa rozprával so štamgastmi o Lacovi Meliškovi: Prievidžania si „Uja Cibuľu“ pamätajú aj ako futbalistu (Reportáž) 5. mája 2024, 9:30

Policajtov zaujímali aj podniky, kde mladistvým nalievali, takže na svoju nezodpovednosť doplatili nielen zákazníci, ale aj predajcovia. Smutnejšie vyznieva informácia o tom, že na Obchodnej museli vyriešiť aj opakovanú krádež a výtržníctvo v spojení s ublížením na zdraví.

Domov
Zdieľať
Diskusia