Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2018, 8:49
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovenské dôchodkyne po večeroch skrášľujú svoju dedinku. Odstraňujú burinu či sadia kvety, radosť z výsledku majú všetci

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Na Slovensku vedia ľudia spolupracovať aj bez nároku na mzdu.

Slováci majú často pocit, že myšlienka o našom pohostinstve je už dávno zabudnutá. Oproti minulému storočiu sa situácia na Slovensku výrazne zmenila, avšak aj v súčasnosti by si našiel ľudí, ktorí párkrát do týždňa vyjdu podvečer do ulíc, aby ukázali, ako veľmi im záleží na svojej obci. Dedinka Jablonov nad Turňou má vo svojom strede kostol aj menší parčík, kde by si našiel rozkvitnuté kvety a hromadu rastlín.

O rastlinstvo sa však treba starať a televízia Markíza sa do dediny vybrala, aby zistila, ako môžu mať priestory vo svojej obci neustále upravené a skrášlené. Štáb televízie narazil na partiu dôchodkýň, ale aj starostu, ktorí podvečer netrávili pred televíziou či zavretí doma. Skupina babičiek pravidelne chodieva vypomáhať s výzorom svojej dediny bez nároku na akúkoľvek odmenu, pretože jednoducho cítia zodpovednosť za to, ako miesto, v ktorom žijú, vyzerá.

Babičky nechodievajú pracovať na obed, lebo je vonku príliš teplo, ale oveľa viac im vyhovuje večer, kedy už teplota pomaly klesá. Skupina dobrovoľníčok si svoju prácu naozaj užíva, pretože po odstránení buriny, nasadení kvetov a polievaní majú chuť aj zaspievať si. Kiežby to podobne vyzeralo na viacerých miestach Slovenska.

Celú reportáž nájdeš na tomto odkaze.

Slovenské dôchodkyne po večeroch skrášľujú svoju dedinku. Odstraňujú burinu či sadia kvety, radosť z výsledku majú všetci
Zdroj: Televízia Markíza
Domov
Zdieľať
Diskusia