Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2018, 13:27
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Tabuľky na križovatkách upozorňujú ľudí, aby nepozerali do mobilu. Liptovský Mikuláš sa stará o bezpečnosť na priechodoch pre chodcov

ZAUJÍMAVOSTI LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Mesto na severe Slovenska sa rozhodlo riešiť vážny problém.

V dnešnej dobe nie je vôbec nezvyčajné vidieť ponáhľajúcich sa ľudí na priechodoch pre chodcov,, ktorí jednoducho vôbec nedávajú pozor na cestnú premávku. Všetkých nás učili, aby sme sa pri vstupe na cestu viackrát pozreli, či neprechádza auto, dnes už však na túto rutinu postupne zabúdame a miesto toho sa venujeme smartfónom. A s prehliadaním sociálnych sietí prichádza aj poriadne nebezpečenstvo.

Mnoho ľudí totiž na cestu len tak vbehne, bez toho, aby sa pozreli, či nie sú v bezprostrednom nebezpečenstve. Mesto Liptovský Mikuláš sa tak rozhodlo pre inováciu a na 35 priechodoch nainštalovalo výrazné tabuľky, ktoré zakazujú používanie mobilných telefónov na priechode pre chodcov.

Ako informačný prvok ide o fantastický krok a mali by sa poučiť aj iné mestá. Používanie mobilov na priechodoch však trestné nie je a navyše, mesto si značku samo navrhlo – zákon ju nepozná. Ak tak v Mikuláši na priechode pre chodcov vytiahneš smartfón, nemáš byť ako pokutovaný. Mestu však treba uznať, že iniciatívne rieši závažný problém. Navyše, v posledných mesiacoch vymenilo aj nevýrazné žlté osvetlenie priechodov za biele, vďaka čomu budú nepozorní ľudia ešte viditeľnejší. 

Tabuľky na križovatkách upozorňujú ľudí, aby nepozerali do mobilu. Liptovský Mikuláš sa stará o bezpečnosť na priechodoch pre chodcov
Zdroj: TASR - Miroslava Siváková
Domov
Zdieľať
Diskusia