Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2018, 19:36
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Extrémne lacné letenky pobláznili Slovákov. Za pár eur vystriehneš letnú dovolenku aj jesenný výlet priamo na Facebooku

ZAUJÍMAVOSTI SLOVÁCI
Uložiť Uložené

Letecké spoločnosti sa predbiehajú v tom, kto ponúkne lacnejšie letenky.

Dlhé roky fungovali dovolenky obyčajného Slováka na princípe jedného výletu cez leto. More naši krajania jednoducho milujú, a tak sme najčastejšie končili v destináciách ako Chorvátsko či Bulharsko, kde sa dostaneš autom alebo pomocou cestovky, ktorá všetko vybaví za teba. Našťastie, postupom rokov sa informovanosť zvyšuje a v dnešnej dobe je už svet otvorená kniha čakajúca na preskúmanie.

Už minulý rok sme ti v rozsiahlom článku poskytli možnosť nahliadnuť do slovenských skupín, ktoré Slovákov informujú o dostupnosti lacných leteniek a odvtedy sa s nimi akoby roztrhlo vrece. Nie so skupinami, ale s lacnými letenkami. Za posledné týždne pribudla na letisko vo Viedni letecká spoločnosť Laudamotion fungujúca pod aerolinkou Ryanair a Slovákom sa odrazu otvorila nová brána do sveta. Bratislava síce poskytuje množstvo lákavých liniek, ale Ryanair svojím vstupom na Schwechat narobil vo svete leteniek poriadny prievan.

Na Tour De Svet objavíš veľmi prehľadne rozpísané ponuky, v ktorých sa nestratíš. 

Extrémne lacné letenky pobláznili Slovákov.  Za pár eur vystriehneš letnú dovolenku aj jesenný výlet priamo na Facebooku
Zdroj: Tour De Svet/Facebook

Len na ostrov Malorka sa v lete denne lieta aj štyrikrát, takže si zrejme vieš predstaviť, aký veľký záujem o letenky bol a stále aj je. Na druhej strane, štyri lety denne na jednej z liniek znamenajú, že aerolinka chce všetky sedadlá zaplniť, a tak množstvo leteniek ponúka v extrémne nízkych cenách. My máme jedno veľké šťastie, pretože ak si príliš lenivý na manuálne vyhľadávanie lacných leteniek priamo na stránkach spoločností, momentálne ti prakticky stačí vstúpiť do dvoch facebookových skupín a všetko podstatné máš ako na striebornom podnose.

Odporúčané
Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) 20. apríla 2024, 9:30

Nedokážeme povedať, kto má väčší dosah a vplyv na slovenský internet, ale Letenky za babku a Tour De Svet jednoznačne vo svojej aktivite a užitočnosti vyčnievajú. Nejde pritom len o to, že ti na Facebooku vybehne lacná letenka do konkrétnej destinácie a ty si ju môžeš kúpiť. Na oboch stránkach nájdeš rovno aj prehľadné informácie o tom, ktoré dátumy sú za nízke ceny dostupné, zopár informácií o samotnej destinácii a zvyčajne aj odporúčané ubytovanie.

Letenky za babku zdieľajú ponuky prakticky každý deň a princíp je veľmi podobný ako pri Tour De Svet. 

Extrémne lacné letenky pobláznili Slovákov.  Za pár eur vystriehneš letnú dovolenku aj jesenný výlet priamo na Facebooku
Zdroj: Letenky za babku/Facebook

Nemusíš preto platiť navyše žiadnej cestovke, ale stačí venovať pár minút nákupu prezentovanej letenky a odporúčaného ubytovania, aby si vyrazil na cestu. V okolí Slovenska sa nachádza množstvo zaujímavých letísk, z ktorých vieme lietať do celého sveta, a tak Tour De Svet aj Letenky za babku monitorujú ceny z Bratislavy, Viedne, Krakova, Katovíc, Budapešti či Prahy. Ak však objavia chybnú letenku do zámoria či exotickej destinácie z Mníchova či Frankfurtu, okamžite ju hádžu do skupiny a ty tak môžeš letieť aj do USA či Ázie, nielen za pár eur do Európy.

V článku sme priložili aj viacero ukážkových leteniek, ktoré sa v posledných dňoch na facebookových stránkach objavili, a nepochybne budú prichádzať ďalšie, takže ak si ešte dovolenku nezaplatil a rád by si sa niekam vybral, klikaj na Tour De Svet, Letenky za babku a pridaj sa aj do uzavretej skupiny Letenky za babku PLUS, kde objavíš svet leteniek, o ktorom si možno nikdy netušil.

Vizuálne príťažlivé ponuky sa dajú odmietnuť len veľmi ťažko. 

Extrémne lacné letenky pobláznili Slovákov.  Za pár eur vystriehneš letnú dovolenku aj jesenný výlet priamo na Facebooku
Zdroj: Tour De Svet/Facebook
Domov
Zdieľať
Diskusia