Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2018, 14:42
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Google odstránilo zo šalátového emodži vajíčko, aby uspokojilo vegánov. Našli sa spokojní užívatelia, ale aj tvrdí kritici

ZAUJÍMAVOSTI EMOJI GOOGLE
Uložiť Uložené

Nová zmena bola na internete prijatá so zmiešanými reakciami.

Spoločnosť Google sa neustále snaží byť tolerantná a inkluzívna, aby náhodou menšie skupiny v ľudí z našej spoločnosti neignorovala a neposúvala do pozadia. Prejavuje sa to nielen pri zamestnávaní nových pracovníkov, ale najnovšie aj pri tvorbe a aktualizácii existujúcich emodži.

Zahŕňanie menšinových skupín predstavila vo svojom odkaze na Twitteri dizajnérka Jennifer Daniel, ktorá v spoločnosti pracuje ako UX Manager v tíme Expression design. Dizajnérka pred pár dňami o zmene v emodži šalátu informovala pomocou svojho profilu, ale určite neočakávala, ako rýchlo sa internet chytí šance a začne zmenu vychvaľovať a zároveň aj kritizovať.


Transformácia šalátového emodži spočívala len v tom, že Google odstránilo z misky vajíčko. Čoraz rýchlejšie rastúci počet vegánov nikdy verejne proti emodži neprotestoval, ale samotná firma si všimla, že vegáni by síce radi šalát používali, avšak nechceli v ňom vidieť žiadne vajce.

Odporúčané
Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) Šéf slovenského Googlu Rasťo Kulich: V detstve som nemal ani na lyžiarsky, na štúdium na Harvarde som si zarobil (Rozhovor) 29. marca 2024, 9:30

Odkaz na Twitteri obsahoval správu o tom, že ak ľudia doteraz potrebovali jasnejší dôkaz o tom, že Google dáva veľký dôraz na inkluzivitu, stačí sa pozrieť na pozmenený šalát. Ako sme však spomínali, dizajnérke neďakovali len spokojní vegáni, ale našla sa aj hromada kritikov. Jeden stihol napísať, že najskôr celý profil považoval za paródiu, ale keď si uvedomil, že je skutočný, zamyslel sa nad smerovaním ľudstva.


Domov
Zdieľať
Diskusia