Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2018, 6:31
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Karius utrpel otras mozgu pár minút pred prvou chybou vo finále Ligy majstrov. Vyšetrenia preukázali takmer všetky symptómy

ŠPORT LIVERPOOL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Brankár anglického tímu nemal zostávať na ihrisku.

Zo sekundy na sekundu sa stal terčom posmechu celého futbalového sveta a pritom za to možno ani nemohol. Loris Karius bol jednoznačne smutným hrdinom finálového zápasu Ligy majstrov, v ktorom urobil dve tragické chyby a ponúkol ušatú trofej madridskému celku ako na striebornom podnose, lenže krátko pred prvým zaváhaním dostal od obrancu Realu Madrid poriadny úder lakťom priamo do hlavy.

Sergio Ramos sa dostal do súboja v súperovej šestnástke a po kontakte s obrancom Liverpoolu prudko narazil do Kariusa, čo vyústilo lakťom nasmerovaným do brankárovej hlavy. Nevedno, či Ramos nenápadný úder plánoval, alebo išlo o čisto náhodný stret. Momentálne však vieme, že úder zanechal na brankárovi následky, pretože mu pár dní po zápase diagnostikovali otras mozgu.

Karius utrpel otras mozgu pár minút pred prvou chybou vo finále Ligy majstrov. Vyšetrenia preukázali takmer všetky symptómy
Zdroj: TASR/AP

Karius po údere do hlavy zostal sedieť na zemi a signalizoval rozhodcom, že dostal lakťom, ale nikto na sťažnosti nereagoval. Brankár o pár minút neskôr hodil loptu priamo do nohy blokujúceho Benzemu a pred koncom zápasu nevyrazil ani strelu Garetha Balea, pričom už pri góle francúzskeho útočníka nemal stáť v bráne. Diagnóza vyšla najavo po tom, čo lekári z Liverpoolu trvali na tom, aby Karius podstúpil špecializované vyšetrenie v americkom meste Boston.

Odporúčané
Všetci sa Liverpoolu smiali, že nedokáže vyhrať ligový titul. Zaúradoval The Klopp Effect a Reds sú nezničiteľní Všetci sa Liverpoolu smiali, že nedokáže vyhrať ligový titul. Zaúradoval The Klopp Effect a Reds sú nezničiteľní 14. februára 2020, 14:26

Po finále odletel do USA na dovolenku, ale naliehanie poslúchol a 31. mája zašiel do Massachusetts General Hospital, kde ho prijal odborník na úrazy hlavy Ross Zafonte, ktorý pracoval aj so športovcami z NFL. Lekári potvrdili fámy o tom, že Karius utrpel otras mozgu a uviedli, že úder mohol mať vplyv aj na nasledujúci výkon. Trofej Ligy majstrov to už nezachráni, ale celý svet sa Kariusovi smial zrejme neprávom.

Domov
Zdieľať
Diskusia