Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2018, 16:01
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Boh mu povedal, že potrebuje štvrté súkromné lietadlo. Kazateľ žiada veriacich o 54 miliónov, aby mohol po svete šíriť svoje myšlienky

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Televízny kazateľ Jesse Duplantis nemá problém žiadať od svojich veriacich milióny dolárov.

Najmä v Spojených štátoch amerických si udržiavajú obrovskú popularitu kazatelia, ktorí šíria slovo Božie najmä prostredníctvom televíznych obrazoviek a reklám. Jesse Duplantis je známy kazateľ, ktorý už dlhé roky vedie ľudí po celom svete k tomu, aby sa obrátili na náboženstvo, pretože Boh je jediná cesta, ale popri svojej misionárskej práci zarába na veriacich neuveriteľné peniaze.

Za posledných 24 rokov si kúpil už štyri súkromné lietadlá a najnovšie pobúril verejnosť po tom, čo svojich veriacich požiadal o 54 miliónov dolárov na to, aby si mohol zaobstarať jedno z najmodernejších súkromných lietadiel súčasnosti. Jesse šíri vieru pomocou svojej organizácie Jesse Duplantis Ministries a ľudí konečne začal zaujímať aj jeho rozsiahly majetok.

Kazateľ nahral na internet minulý týždeň video, v ktorom vysvetľuje, na čo mu bude štvrté súkromné lietadlo slúžiť. Vraj mu samotný Boh povedal, aby si lietadlo zaobstaral a veril v neho, pretože potrebuje efektívny dopravný prostriedok na cestovanie po svete. Všetky predchádzajúce lietadlá, ktoré vlastní, nedokážu preletieť na akékoľvek miesto na našej planéte bez zastávky na doplnenie paliva, čo si však kazateľ nemôže dovoliť.

Namiesto toho potrebuje lietadlo Dassault Falcon 7X s dostatočne veľkým doletom, pretože si už na svojom pozemku stihol vybudovať aj tankovaciu stanicu a nemusí preto platiť cudzím spoločnostiam. Argumentoval so slovami, že keby dnes žil Ježiš Kristus, necestoval by predsa po svete na somárovi, ale potreboval by súkromné lietadlo.

Domov
Zdieľať
Diskusia