Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2018, 22:38
Čas čítania 0:00
Marek R.

Real Madrid potvrdzuje, že je najlepším tímom histórie a vyhráva Ligu majstrov tretíkrát v rade

ŠPORT FUTBAL LIGA MAJSTROV LIVERPOOL REAL MADRID
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Real Madrid je v Lige majstrov nezastaviteľný. Nad Liverpoolom vo finále biely balet zvíťazil 3:1.

Najlepšie ligy sveta už poznajú svojich právoplatných majstrov a z hľadiska klubových súťaží nám zostával už len jediný vrchol sezóny. Preto z hľadiska klubových súťaží, keďže ten skutočný vrchol príde v júni vďaka majstrovstvám sveta vo futbale, no ešte predtým všetkých futbalových fanúšikov zaujímalo, ktorý tím sa stane európskym majstrom.

Vo finále Ligy majstrov sa proti sebe postavili Real Madrid a Liverpool. Kráľovský veľkoklub pomýšľal už na neskutočný tretí triumf v rade v najlepšej európskej pohárovej súťaži, zatiaľ čo anglický celok bol v rámci tejto súťaže prekvapením sezóny a hoci kvalita bola na strane ich súpera, všetci dobre vieme, ako dopadol Istanbul, a teda najlepší finálový zápas histórie Ligy majstrov.

Všetko bolo pred samotným úvodným hvizdom otvorené a keďže oba celky sú známe svojím ofenzívnym prejavom hry, dúfali sme, že aj nestranný divák si vďaka tomu zápas užije. Ako teda dopadlo finále Ligy majstrov, ktoré sa konalo v ukrajinskom Kieve?

Úvodné zostavy:
Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Benzema, Isco, Ronaldo

Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Milner, Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané

Kloppova družina bola na zápas perfektne pripravená a vôbec nebolo badať rozdiely v kvalite medzi oboma celkami. Liverpool bol v úvode zápasu nebezpečnejším tímom a rýchlosť ich hráčov robila súperovi problémy. Ich gólové vyhliadky však narušil súboj Ramosa so Salahom, po ktorom si Salah zranil rameno a hoci sa snažil v zápase pokračovať, napokon so slzami v očiach musel striedať a namiesto neho na ihrisko prišiel Adam Lallana.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Smola bola však aj na strane Realu Madrid, keďže pár minút po Salahovom vynútenom striedaní sa z ihriska porúčal kvôli zraneniu aj Dani Carvajal. Na jeho miesto prišiel Nacho.

Najväčšiu šancu bieleho baletu v prvom polčase mal hlavičkujúci Ronaldo, Karius však jeho pokus zneškodnil, no dorážajúci Benzema skóroval. Rozhodca mu však odpískal offside, aj keď ten mal byť odpískaný už pri Ronaldovej hlavičke.

V prvom polčase sme tak videli hlavne len dve nešťastné zranenia ako na jednej, tak aj na druhej strane, góly sme však stále nevideli, a tak sa úvodných 45 minút skončilo bez gólov.

Súboj Ramosa so Salahom, po ktorom si egyptský hráč poranil rameno

Salahovi je jasné, že nebude v zápase pokračovať

Karius zneškodňuje hlavičku Ronalda

Úvod druhého polčasu gól však konečne priniesol. Najskôr mohol skórovať Isco, ten však trafil len brvno, no skórovať sa podarilo Karimovi Benzemovi po obrovskej a pre nestranného diváka komickej chybe brankára Kariusa. Rovnako ako v semifinále proti Bayernu Mníchov, tak aj teraz skóroval Benzema poriadne zvláštny gól.

Dlho sa však hráči a fanúšikovia bieleho baletu neradovali, Liverpool sa dostal k rohovému kopu, Lovren vyhral súboj proti Ramosovi a jeho hlavička našla Maneho, ktorý nemal problém z blízkosti prekonať Navasa. Za desať minút sme tak videli hneď dva góly.

Odporúčané
Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko 15. apríla 2024, 13:30

Tempo však stále nepoľavovalo a keď sa na ihrisko dostal čerstvý Bale, dalo sa čakať, že šance budú len a len pribúdať. A ani sme vlastne dlho nečakali. Bale bol na ihrisku len tri minúty a v 64. minúte už strelil gól a že aký to bol gól. Jeden z najkrajších finálových v histórii.

Šance na zmenu skóre mali aj opäť Mane a aj Ronaldo. Maneho ďalekonosný pokus však skončil len na pravej tyčke, zatiaľ čo Ronalda perfektným zákrokom v poslednom momente zneškodnil Robertson.

Isco triafa brvno

No Benzema už gól strieľa

Netrvalo dlho a bolo vyrovnané zásluhou Maneho

Bale strieľa neskutočný gól

Manemu chýbali centimetre

Robertson zakročil proti Ronaldovi v poslednom momente

Do konca zápasu zostávalo už len desať minút a Real Madrid stále vyhrával najtesnejším možným rozdielom, 2:1. V 83. minúte však už bolo jasné, kto sa stane víťazom. Bale nemal komu prihrať, tak sa rozhodol, že to skúsi z diaľky a brankár Karius, ktorému zápas absolútne nevyšiel, spravil ďalšiu obrovskú chybu.

Real Madrid tak vyhráva Ligu majstrov už neskutočný tretíkrát po sebe a potvrdzuje, že je nielen najlepším tímom súčasnosti, ale aj futbalovej histórie.

Kariusova ďalšia chyba znamenala definitívne KO pre Liverpool

Domov
Zdieľať
Diskusia