Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. mája 2018 o 22:38
Čas čítania 0:00
Marek R.

Real Madrid potvrdzuje, že je najlepším tímom histórie a vyhráva Ligu majstrov tretíkrát v rade

ŠPORT FUTBAL LIGA MAJSTROV LIVERPOOL REAL MADRID
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Real Madrid je v Lige majstrov nezastaviteľný. Nad Liverpoolom vo finále biely balet zvíťazil 3:1.

Najlepšie ligy sveta už poznajú svojich právoplatných majstrov a z hľadiska klubových súťaží nám zostával už len jediný vrchol sezóny. Preto z hľadiska klubových súťaží, keďže ten skutočný vrchol príde v júni vďaka majstrovstvám sveta vo futbale, no ešte predtým všetkých futbalových fanúšikov zaujímalo, ktorý tím sa stane európskym majstrom.

Vo finále Ligy majstrov sa proti sebe postavili Real Madrid a Liverpool. Kráľovský veľkoklub pomýšľal už na neskutočný tretí triumf v rade v najlepšej európskej pohárovej súťaži, zatiaľ čo anglický celok bol v rámci tejto súťaže prekvapením sezóny a hoci kvalita bola na strane ich súpera, všetci dobre vieme, ako dopadol Istanbul, a teda najlepší finálový zápas histórie Ligy majstrov.

Všetko bolo pred samotným úvodným hvizdom otvorené a keďže oba celky sú známe svojím ofenzívnym prejavom hry, dúfali sme, že aj nestranný divák si vďaka tomu zápas užije. Ako teda dopadlo finále Ligy majstrov, ktoré sa konalo v ukrajinskom Kieve?

Úvodné zostavy:
Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Benzema, Isco, Ronaldo

Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Milner, Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané

Kloppova družina bola na zápas perfektne pripravená a vôbec nebolo badať rozdiely v kvalite medzi oboma celkami. Liverpool bol v úvode zápasu nebezpečnejším tímom a rýchlosť ich hráčov robila súperovi problémy. Ich gólové vyhliadky však narušil súboj Ramosa so Salahom, po ktorom si Salah zranil rameno a hoci sa snažil v zápase pokračovať, napokon so slzami v očiach musel striedať a namiesto neho na ihrisko prišiel Adam Lallana.

Odporúčané
KVÍZ: Otestuj svoju pamäť a zisti, ako pozorne si sledoval/-a EURO 2024 KVÍZ: Otestuj svoju pamäť a zisti, ako pozorne si sledoval/-a EURO 2024 18. júla 2024 o 11:30

Smola bola však aj na strane Realu Madrid, keďže pár minút po Salahovom vynútenom striedaní sa z ihriska porúčal kvôli zraneniu aj Dani Carvajal. Na jeho miesto prišiel Nacho.

Najväčšiu šancu bieleho baletu v prvom polčase mal hlavičkujúci Ronaldo, Karius však jeho pokus zneškodnil, no dorážajúci Benzema skóroval. Rozhodca mu však odpískal offside, aj keď ten mal byť odpískaný už pri Ronaldovej hlavičke.

V prvom polčase sme tak videli hlavne len dve nešťastné zranenia ako na jednej, tak aj na druhej strane, góly sme však stále nevideli, a tak sa úvodných 45 minút skončilo bez gólov.

Súboj Ramosa so Salahom, po ktorom si egyptský hráč poranil rameno

Salahovi je jasné, že nebude v zápase pokračovať

Karius zneškodňuje hlavičku Ronalda

Úvod druhého polčasu gól však konečne priniesol. Najskôr mohol skórovať Isco, ten však trafil len brvno, no skórovať sa podarilo Karimovi Benzemovi po obrovskej a pre nestranného diváka komickej chybe brankára Kariusa. Rovnako ako v semifinále proti Bayernu Mníchov, tak aj teraz skóroval Benzema poriadne zvláštny gól.

Dlho sa však hráči a fanúšikovia bieleho baletu neradovali, Liverpool sa dostal k rohovému kopu, Lovren vyhral súboj proti Ramosovi a jeho hlavička našla Maneho, ktorý nemal problém z blízkosti prekonať Navasa. Za desať minút sme tak videli hneď dva góly.

Odporúčané
Simona Leskovská: Pri futbale si plním svoj profesijný sen. Po fotke s Ronaldom sa ma chceli fanúšikovia dotknúť (Rozhovor) Simona Leskovská: Pri futbale si plním svoj profesijný sen. Po fotke s Ronaldom sa ma chceli fanúšikovia dotknúť (Rozhovor) 23. júna 2024 o 14:30

Tempo však stále nepoľavovalo a keď sa na ihrisko dostal čerstvý Bale, dalo sa čakať, že šance budú len a len pribúdať. A ani sme vlastne dlho nečakali. Bale bol na ihrisku len tri minúty a v 64. minúte už strelil gól a že aký to bol gól. Jeden z najkrajších finálových v histórii.

Šance na zmenu skóre mali aj opäť Mane a aj Ronaldo. Maneho ďalekonosný pokus však skončil len na pravej tyčke, zatiaľ čo Ronalda perfektným zákrokom v poslednom momente zneškodnil Robertson.

Isco triafa brvno

No Benzema už gól strieľa

Netrvalo dlho a bolo vyrovnané zásluhou Maneho

Bale strieľa neskutočný gól

Manemu chýbali centimetre

Robertson zakročil proti Ronaldovi v poslednom momente

Do konca zápasu zostávalo už len desať minút a Real Madrid stále vyhrával najtesnejším možným rozdielom, 2:1. V 83. minúte však už bolo jasné, kto sa stane víťazom. Bale nemal komu prihrať, tak sa rozhodol, že to skúsi z diaľky a brankár Karius, ktorému zápas absolútne nevyšiel, spravil ďalšiu obrovskú chybu.

Real Madrid tak vyhráva Ligu majstrov už neskutočný tretíkrát po sebe a potvrdzuje, že je nielen najlepším tímom súčasnosti, ale aj futbalovej histórie.

Kariusova ďalšia chyba znamenala definitívne KO pre Liverpool

Domov
Zdieľať
Diskusia