Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2018, 16:05
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Rekonštrukcia ulice Mlynské nivy nás čaká už v máji

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Už čoskoro sa môžeme tešiť z revitalizácie Mlynských nív a modernizácie celého úseku.

Začiatkom mája začína developerská spoločnosť HB Reavis kompletnú revitalizáciu ulice Mlynské nivy. Tá bude rozdelená na viacero fáz a práce sa začnú už 2. mája. Investor taktiež buduje aj novú autobusovú stanicu s nákupným centrom. Obnova dopravnej a technickej infraštruktúry je predbežne vyčíslená na 24 miliónov eur. Projekt realizuje na vlastné náklady.

K úplnej uzávere ulice nedôjde, na ulici sa iba zúžia jazdné pruhy, pričom ich počet zostane zachovaný. Dopravné obchádzky a obmedzenia sa však meniť budú. Zmeny a náhradné linky s novými trasami MHD si môžeš pozrieť na imhd.sk.

Rekonštrukcia ulice Mlynské nivy nás čaká už v máji
Zdroj: HB Reavis

Ulica sa po rekonštrukcii stane novým mestským bulvárom s kompletne obnovenou dopravnou a technickou infraštruktúrou, podzemným kruhovým objazdom, bezpečnými prechodmi pre chodcov, cyklotrasami, zástavkami a novými chodníkmi s pribudnutou zeleňou.

„Vypočuli sme hlasy Bratislavčanov a keďže chceme čo najmenej ovplyvňovať dopravu v meste, cieľom bolo nájsť postup, ktorý v čo najmenšej možnej miere ovplyvní občanov, optimalizuje obchádzkové trasy a zároveň umožňuje efektívnu výstavbu. S investorom aj s Dopravným podnikom sme dohodnutí na pravidelných stretnutiach pracovnej skupiny, ktorá bude vyhodnocovať postup prác či efektivitu v obslužnosti územia,” povedal Ivo Nesrovnal, primátor Bratislavy.

 

Rekonštrukcia ulice Mlynské nivy nás čaká už v máji
Zdroj: Daniel Mikolášik

„Mlynské nivy sú hlavnou tepnou v centre mesta, do ktorej sa nesiahlo 35 rokov. Infraštruktúra je veľmi zastaraná, kanalizácia je tam dokonca z čias Márie Terézie a treba ju kompletne obnoviť. Nachádzajú sa tu tiež parovody, káblovody, vodovody, plynovod a niekoľko desiatok optických káblov. Sme preto radi, že sa nám podarilo nájsť kompromis, ktorý umožní revitalizáciu celej oblasti tak, aby nemuselo dôjsť k celkovej uzávere,“ opisuje Adrián Rác, generálny riaditeľ HB Reavis Slovakia.

Výsledkom plánovanej rekonštrukcie bude okrem kompletnej obnovy infraštruktúry ulice nad aj pod jej povrchom rozšírenie o jeden jazdný pruh v oboch smeroch. Počiatočné fázy by mali byť ukončené na jeseň tohto roku. Z nového bulváru sa Bratislavčania budú môcť tešiť počas jesene 2019.

Domov
Zdieľať
Diskusia