Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2018, 20:30
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Z policajnej stanice sa vyparilo vyše pol tony marihuany, muži zákona sa vyhovárajú na myši. Podľa expertov je však ich argument absurdný

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

Policajný komisár a jeho zamestnanci sa už ocitli pred súdom.

Zdá sa, že je menšie sídlo neďaleko hlavného argentínskeho mesta Buenos Aires prepletené poriadnymi záhadami. Na tamojšej policajnej stanici totiž zo skladu dôkazov zmizlo vyše pol tony marihuany. Zo šiestich ton sa kamsi vyparilo až 540 kilogramov. Niet žiadnym prekvapením, že keď si to všimli kompetentné zložky, policajný komisár Javier Specia skončil pred súdom, spolu s niekoľkými podriadenými. 

Ani jeden z nich však nehovoril o potenciálnej kriminálnej činnosti. Pracovníci argentínskej polície totiž za vinníka označili miestne myši. Nie je jednoduché si predstaviť, že by zopár hlodavcov bolo schopných rozobrať absurdných 540 kilogramov zelenej rastlinky, a pochybnosti majú aj experti.

Z policajnej stanice sa vyparilo vyše pol tony marihuany, muži zákona sa vyhovárajú na myši. Podľa expertov je však ich argument absurdný
Zdroj: Raquel Baranow

Podľa expertov by sa v hromade marihuany nachádzali mŕtvoly, keďže by ich účinná látka jednoducho zabila. Forenzní špecialisti z univerzity v Buenos Aires navyše svedčili, že je nereálne, aby si myši pomýlili drogu s jedlom. Komisár Javier Specia je už niekoľko mesiacov mimo služby, no predstavuje hlavného podozrivého, pretože pri podaní výpovede neurčil nikoho, kto by sa o hromady marihuany staral.

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila 27. septembra 2023, 18:05

Jeho nasledovníkovi Emiliovi Porterovi však chvíľu trvalo, kým si zmiznutú rastlinu všimol. Finálny rozsudok bude známy 4. mája, kedy sudca usúdi, či marihuana zo skladu zmizla policajtovým pričinením alebo len nepozornosťou.

Domov
Zdieľať
Diskusia