Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. marca 2018, 11:07
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Zákazníci nad 160 kíl jedia zdarma, ale dvaja už zomreli a nechýbal ani infarkt. Reštaurácia v Las Vegas ponúka extrémny zážitok

ZAUJÍMAVOSTI LAS VEGAS
Uložiť Uložené

Zo srdcového infarktu sa v reštaurácii uťahuje.

Pri návšteve Spojených štátov amerických by si zrejme každý turista rád vyskúšal tradičné americké jedlo. Aj keď si pod pojmom tradičné americké jedlo všetci predstavujú čosi iné, najcharakteristickejším pokrmom v USA je zrejme hamburger s hranolčekmi. Na klasický zážitok stavila aj reštaurácia s príznačným názvom Heart Attack Grill. Kedysi mala viacero prevádzok po celej krajine, avšak momentálne je najznámejšia pobočka v Las Vegas, kde ju navštevujú tisíce zákazníkov každý rok.

Kvalita jedla možno nie je najvyššia a lepší burger by si nemusel hľadať dlho, ale Heart Attack Grill stavil na kontroverziu a špeciálnu atmosféru. Po vstupe do reštaurácie sa premiestniš do nemocnice, pretože ťa čašníčky oblečú do nemocničného oblečenia a ony samotné vyzerajú ako zdravotné sestry.

Nápoje si môžeš objednať vo forme infúzií a zdravú stravu by si tam hľadal márne, pretože si z menu vieš ku hamburgeru objednať aj cigarety. Samotné názvy hamburgerov upozorňujú na to, že nejde o štandardnú reštauráciu. Názvy ako Quadruple Bypass Burger, Double Bypass Burger či Flatliner Fries mnohonásobne prekračujú priemernú dennú dávku kalórií, ktorú by mal človek prijať, a tak sa v reštaurácii nanešťastie odohralo aj zopár nepríjemných incidentov.

Reštaurácia dokonca ponúka zákazníkom nad 160 kilogramov šancu jesť úplne zadarmo, ak sa po vstupe odvážia v spoločnosti čašníčky. Často sa stáva terčom kritiky za propagáciu nezdravého stravovania a podporovania obezity. Ak v Heart Attack Grill svoju porciu nezješ, po súhlase ťa dokonca príde jedna z čašníčok vytrieskať po zadku za to, že plytváš jedlom. Ak ti namerajú najvyšší krvný tlak, môžeš sa dokonca stať držiteľom reštauračného rekordu.

Odporúčané
Obeti preťal semenníky a zverákom vytlačil oko z očnej jamky. Gangster z Chicaga nepoznal zábrany Obeti preťal semenníky a zverákom vytlačil oko z očnej jamky. Gangster z Chicaga nepoznal zábrany 10. septembra 2019, 12:26

Najproblematickejšie incidenty v reštaurácii však zahŕňajú aj smrť. Ešte v čase, keď bola hlavná pobočka v štáte Arizona, tam zomrel hovorca Blair River po komplikácii so zápalom pľúc. Blair v tom čase vážil 260 kilogramov, takže mu obezita určite nepomohla. V roku 2012 potom zákazník utrpel srdcový infarkt pri jedení Triple Bypass Burgeru a musela ho odviezť sanitka, čo sa zopakovalo o pár mesiacov neskôr.

V apríli tam jedna žena odpadla priamo pri konzumácii svojho pokrmu, ale našťastie prežila. Posledná smrť prišla v roku 2013, keď pravidelný zákazník John Alleman zomrel na srdcový infarkt pri čakaní na autobus priamo pred reštauráciou.

Ak ťa teda láka americká kuchyňa a rád by si jeden deň v Spojených štátoch amerických niekoľkonásobne prekročil odporúčanú dennú dávku kalórií, Heart Attack Grill v Las Vegas je zrejme najspoľahlivejšou zastávkou.

 

Příspěvek sdílený Lucas Baini (@lbaini),

Domov
Zdieľať
Diskusia