Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2018, 19:36
Čas čítania 0:00
Radka T.

5 najlepších súťaží o prácu snov. Cestovať a dostať za to zaplatené nikdy nebolo jednoduchšie

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE PRÁCA
Uložiť Uložené

Komu nechýba kreativita a odvaha, môže cestovať po svete a robiť to, čo ho baví.

Množstvo ľudí má prácu, ktorú priam nenávidí, a najmä kreatívni ľudia trpia pri stereotypnom povolaní. Riešením môže byť zamestnanie, brigáda alebo príležitosti, vďaka ktorým sa každý deň stane veľkým dobrodružstvom. Džob snov spája v sebe pracovné povinnosti, ale aj cestovanie po celom svete, takže človek nielen netrpí stereotypom, ale dostane sa na tie najkrajšie miesta planéty. 

Z času na čas sa možno k tebe dostane informácia o fascinujúcej pracovnej príležitosti, kde síce musíš niečo robiť, no zároveň môžeš cestovať a spoznávať svet. Šťastlivci, ktorí konkurz na takúto prácu vyhrajú, si tak na cestovanie nemusia míňať dovolenku ani veľa peňazí. Ukážkovým príklad práce snov bol redaktor-cestovateľ pre New York Times. Jeho, respektíve jej úlohou, je navštíviť 52 najkrajších miest planéty a napísať o nich niekoľko riadkov. Ako informuje Forbes, prácu získala Jada Yuan, no uchádzačov bolo až 13-tisíc. No aj keď je už toto miesto obsadené, milovníci nových výziev zúfať nebudú. Podobné lákavé ponuky ponúkajú aj iné spoločnosti. 

Odporúčané
Tri Slovenky chceli napraviť diery v školstve. Založili úspešný program, vďaka ktorému si študenti rozbehnú vysnívanú kariéru Tri Slovenky chceli napraviť diery v školstve. Založili úspešný program, vďaka ktorému si študenti rozbehnú vysnívanú kariéru 27. marca 2024, 13:00

Spoločnosť Pacsafe umožní jednému šťastlivcovi urobiť si výlet snov a ukázať svoje vlogerské vlohy. Na dva týždne bude môcť ísť na svoje vysnívané miesto aj spolu s fotografom a kameramanom, aby celé dobrodružstvo čo najlepšie zdokumentovali a priniesli dychvyrážajúci obsah. Víťaz okrem toho získa produkty spoločnosti vrátane unikátneho cestovateľského batohu v hodnote tisíc dolárov. Prihlásiť sa dá do 9. marca a podmienkou je natočiť krátke originálne video o tom, čo záujemcu o túto príležitosť inšpiruje k cestovaniu a prečo by mal vyhrať práve on. 

5 najlepších súťaží o prácu snov. Cestovať a dostať za to zaplatené nikdy nebolo jednoduchšie
Zdroj: Pexels

Spoločnosť Fiverr tvrdí, že práve ona ponúka džob snov. V prípade, že sa chce niekto stáť šéfom digitálnych nomádov, môže sa zapojiť do jej súťaže. Víťaz bude cestovať štyri mesiace po svete, aby objavil, odhalil a podával správy o podnikateľskom živote v zahraničí. Spoznávanie nových zaujímavých ľudí, zoznámenie sa s flexibilnými pracovnými prostrediami a tvorenie príbehov o živote digitálnych nomádov, teda ľudí, ktorí pracujú z rôznych kútov sveta a robia si svoj biznis bez toho, aby boli spútaní šéfmi. Vedú kočovný život a úlohou víťaza súťaže je kreatívnym spôsobom ukázať, ako pracujú a trávia čas. Prihlášky treba posielať do 25. februára. 

5 najlepších súťaží o prácu snov. Cestovať a dostať za to zaplatené nikdy nebolo jednoduchšie
Zdroj: Pxhere

Firma World Nomads ponúka 14-dňový výlet do Argentíny, kde budú mať až traja úspešní kandidáti možnosť venovať sa za tisíc dolárov písaniu o cestovateľských zážitkoch, histórii i kultúre juhoamerickej krajiny. Víťazi súťaže o prácu snov strávia v Buenos Aires štyri dni na workshope s dopisovateľom pre New York Times Timom Nevilleom. Ďalšie dni budú objavovať konkrétne regióny, aby si uvedomili krásu a podstatu Argentíny. Prihlásiť sa dá do 28. februára a tí, ktorí vyhrajú, si budú môcť vyskúšať, aké to je profesionálne písať o cestovaní. 

5 najlepších súťaží o prácu snov. Cestovať a dostať za to zaplatené nikdy nebolo jednoduchšie
Zdroj: commons.wikimedia.org/Diego Delso

Práca dokumentaristov je pre mnohých fascinujúca, veď cestovať po svete a točiť tie najzaujímavejšie situácie je samo o sebe veľkým zážitkom. Neziskovka Development Associates International ponúka výlet do afrického Kamerunu, kde bude môcť byť úspešný uchádzač mentorovaný profesionálnym filmárom. Záujemcovia musia urobiť krátky trojminútový film o osobe, ktorá ich ovplyvnila a mala pozitívny dosah na ich život, a to do 1. apríla. Už počas tohto leta bude môcť víťaz získať v rámci dokumentárnej tvorby dôležité skúsenosti, čo mu môže v kariére pomôcť. 

5 najlepších súťaží o prácu snov. Cestovať a dostať za to zaplatené nikdy nebolo jednoduchšie
Zdroj: Pexels

Neprofesionálni hudobníci majú šancu, aká neprichádza každý deň. Six String Theory ponúka hudobníkom možnosť prezentovať sa a vystupovať na festivaloch v rôznych miestach sveta, napríklad v Tokiu, Švajčiarsku či Las Vegas. Dokopy deväť hudobníkov bude môcť ukazovať svoju tvorbu po svete, ale dostanú i možnosť nahrávať. Prihlásiť sa musia do 31. mája. 

5 najlepších súťaží o prácu snov. Cestovať a dostať za to zaplatené nikdy nebolo jednoduchšie
Zdroj: Pixabay

Domov
Zdieľať
Diskusia