Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2018, 8:01
Čas čítania 0:00
Radka T.

V Británii majú klub, kde môžu ľudia fajčiť marihuanu, pozerať telku a objednať si jedlo. Za noc dokáže zarobiť tisíce libier

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

Do klubu vraj chodí veľa dôchodcov a ženy tvoria len osem percent.

Len tak si sedieť v klube a popritom fajčiť marihuanu, pozerať sa na telku a objednať si popritom jedlo. Vnútri prvého „legálneho“ marihuanového klubu v Británii nič nemožné. Zakladateľ klubu Teesside Cannabis Michael Fisher chcel ľuďom umožniť fajčiť marihuanu v bezpečnom a kontrolovanom priestore. Navyše by bol rád, keby sa takéto niečo rozšírilo po celej krajine.

Podľa webu klubu vznikol ako odpoveď pre nadšencov a zástancov kanabisu. Zakladatelia tvrdia, že chcú priniesť povedomie o medicínskych prínosoch marihuany a spolupracovať s komunitou, ktorá ju požíva rekreačne. Nákup a predaj drog v klube je však zakázaný, peniaze mu tak plynú skôr z predaja vstupeniek na špeciálne podujatia a občerstvenia. Najobľúbenejšími pochúťkami sú čokoláda a horúce toasty.

Za noc vie klub získať aj sumu 3-tisíc libier, čo je v prepočte 3 400 eur. Členovia platia za pripojenie sa do komunity 35 libier (necelých 40 eur), potom majú vstup zadarmo. Ostatní platia 25 libier (28 eur), no klub ponúka i študentskú zľavu. Zaujímavosťou je, že tam chodí veľa dôchodcov, preto sa klub rozhodol oslovovať i mladších ľudí. Spomedzi všetkých členov tvoria ženy len 8 percent. 

Priestor navštívil už aj policajt  Arfon Jones. Chcel vedieť, ako to celé funguje a nápad schválil. Fisher ho založil na priemyselnom pozemku na okraji mesta Middlesbrough. Podporu od polície si pochvaľuje. „Pôsobíme ako legitímne podnikanie,“ cituje ho portál Mirror. Klub má už 170 členov, pričom niektorí doň prúdia z Írska či Škótska, a navštívili ho už aj miestne celebrity. „Je to priateľské prostredie, kde sa ľudia prichádzajú socializovať,“ pochvaľuje si zakladateľ.

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila 27. septembra 2023, 18:05

Nie všetci to však vidia ružovo. Kriticky sa voči klubu ohradil napríklad Simon Stephen. Od alkoholu a drog bol závislý 17 rokov. „Môže to viesť k návyku, pričom užívatelia marihuany zvyčajne skončia tak, že chcú viac, čo môže mať deštruktívny vplyv na ich život,“ varoval s tým, že efekt trvá aj 24 hodín. „Ako by ste sa cítili, keby váš šofér autobusu jazdil po tom, čo fajčil trávu?“ apeloval na ľudí a dodal ešte, že míňanie množstva peňazí na marihuanu tiež nemusí byť dobrý nápad. Fisher to však vidí inak. Podľa neho by bolo nezodpovedné, keby takéto kluby neexistovali, navyše marihuanu si ľudia vychutnávajú už veľmi dávno. A aj keby klub neexistoval, od jej užívania by to ľudí nezastavilo. 

Domov
Zdieľať
Diskusia