Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. decembra 2017, 10:35
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Existencia UFO bola stopercentne potvrdená, tvrdí bývalý šéf špeciálneho oddelenia Pentagonu

ZAUJÍMAVOSTI PENTAGON UFO
Uložiť Uložené

Američania chceli o UFO zistiť bližšie informácie už pred rokmi.

Americké ministerstvo obrany spustilo v roku 2007 program s názvom Advanced Aviation Threat Identification Program, ktorý síce znie mimoriadne komplikovane, avšak jeho pracovníci v skutočnosti takmer celú svoju pozornosť zameriavali na výskum UFO. Neidentfikovateľné lietajúce objekty zaujímajú odborníkov aj laikov už desiatky rokov, a tak sa Američania potichu rozhodli preskúmať všetky informácie o tom, či UFO skutočne existuje, alebo si len desiatky ľudí neustále vymýšľajú.

Do čela programu sa postavil Luis Elizondo a aj keď výsledky programu neboli v jeho neskorších rokoch pôsobenia úplne uspokojivé, Elizondo je na svoju prácu hrdý. Pred dvomi mesiacmi rezignoval na post šéfa celého oddelenia, pretože si myslí, že mu americká vláda neposkytovala dostatočné množstvo financií na úspešný vývoj vo výskume, ale aj napriek tomu sa v rozhovoroch pre viaceré zahraničné médiá ako The Telegraph či The Independent rozhovoril o tom, čo program dokázal.


Odporúčané
Nie UFO ani „svetelný vlak“, ale satelity Starlink: Slováci nám poslali videá záhadných útvarov na oblohe Nie UFO ani „svetelný vlak“, ale satelity Starlink: Slováci nám poslali videá záhadných útvarov na oblohe 26. januára 2022, 16:30

Za najdôležitejšie vyhlásenie odvážneho Elizonda by sa dalo označiť to, v ktorom tvrdí, že existencia UFO bola programom potvrdená na celých sto percent, a preto podľa neho niet pochýb, že našu planétu navštevujú dosiaľ neidentifikovateľné objekty. Cieľom programu bolo spočiatku zistiť, či Spojené štáty americké iba nezaostávajú vo vývoji inovatívnejších pohonov, ale rýchlo sa prišlo na to, že svedectvá o pozorovaní UFO nemajú nič spoločné s Ruskom či Čínou.

Informácie z dokumentov aj priamo z rozhovorov s americkými armádnymi pilotmi potvrdzujú, že na našej planéte boli pozorované objekty, ktoré sa správali pokročilým štýlom, ku akému sa ľudstvo zatiaľ nepriblížilo, a tak tieto neidentifikovateľné objekty nemôžu pochádzať zo Zeme. Nanešťastie, okrem rozhovorov, svedectiev a starších dokumentov program nedokázal získať žiadne konkrétne dôkazy o existencii UFO, a tak mu americká vláda znižovala financovanie a nechávala ho zomrieť už od roku 2012. Elizondo verí, že ak by sa peniaze do programu navrátili, s dnešnými pokročilými technológiami by vedeli získať potrebné dáta, ale vláda zatiaľ o obnovení nechce ani počuť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia