Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2017, 12:22
Čas čítania 0:00
Radka T.

Prišlo ti 10 eur a nevieš, od koho? Organizácia urobila experiment, či si ľudia peniaze navyše všimnú. Niekde sú otázkou prežitia

ZAUJÍMAVOSTI DETI
Uložiť Uložené

Kým niekto si 10 eur navyše na účte ani nevšimne, pre iných je táto suma otázkou života a smrti.

Desať eur. Pre niekoho zanedbateľná čiastka, pre iného suma rozhodujúca o prežití. Zaujímavý experiment, kde hralo úlohu práve 10 eur, urobila humanitárna organizácia Magna.

Organizácia poslala po 10 eur stovkám jednotlivcom aj firmám. „Zaujímalo nás, či si peniaze na účte všimnú. Čiastku nakoniec prehliadlo 80 percent z nich. Ostatní nám ju vrátili, a keď zistili, že sa jedná o kampaň humanitárnej organizácie MAGNA, tak ju v mnohých prípadoch aj niekoľkonásobne navýšili,“ informovala organizácia v rámci kampane Zanedbateľná čiastka.

Prišlo ti 10 eur a nevieš, od koho? Organizácia urobila experiment, či si ľudia peniaze navyše všimnú. Niekde sú otázkou prežitia
Zdroj: Pixabay

Organizácia ešte dodala, že ľuďom alebo firmám, ktoré si peniaze nevšimli, vysvetlila, o čo ide a že aj 10 eur môže pomôcť pri záchrane detí.

Magna chcela upozorniť na to, či si ľudia dokážu predstaviť, že by 10 eur rozhodovalo o ich živote. V prípade detí žijúcich napríklad v Kambodži to však takto často je. Príspevok 10 eur totiž predstavuje špeciálnu terapeutickú stravu pre podvyživené dieťa, a to na celý mesiac. Pomocou tejto stravy je totiž možné zlepšiť zdravotný stav daného dieťaťa, o čo sa organizácia ako Magna snaží.

Domov
Zdieľať
Diskusia