Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. októbra 2017, 18:23
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

88-ročný člen CIA tvrdí, že o vražde Kennedyho vie celú pravdu. Utajované dokumenty o atentáte na prezidenta pritom budú vydané už o pár dní

ZAUJÍMAVOSTI CIA
Uložiť Uložené

Antonio Veciana mal zorganizovať vraždu Kennedyho.

Americký prezident Donald Trump svetu pred pár dňami prezradil, že nebude nijakým spôsobom blokovať zverejnenie doteraz utajených dokumentov o vražde prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho. Už vo štvrtok by preto svet mal zistiť bližšie informácie o tom, čo sa vyšetrovateľom podarilo za dlhé roky zistiť, ale ešte predtým dostal príležitosť zamiešať karty jeden z posledných žijúcich ľudí, ktorí mali mať v atentáte na Kennedyho prsty. Dnes už 88-ročný Antonio Veciana spokojne dožíva v americkom meste Miami, lenže v polovici 20. storočia mal úplne iné starosti.

Veciana na prelome 50. a 60. rokov minulého storočia zakladal špeciálnu skupinu Alpha 66, ktorá dostávala podporu priamo od americkej tajnej služby CIA, a úlohou jej členov bolo pripraviť na Kube prevrat a zabiť Fidela Castra. Vecianu mal najať agent David Atlee Phillips známy aj ako Maurice Bishop a aj keď plány na Kube nevyšli presne podľa predstáv, CIA sa podľa Vecianu mala rozhodnúť rázne zakročiť proti Kennedymu za to, ako sa postavil ku celej kubánskej raketovej kríze a vzťahu so Sovietskym zväzom. CIA si mala najať strelca Leeho Harveyho Oswalda a Bishop spoločne s Vecianom sa s ním mali stretnúť v texaskom Dallase v roku 1963, kde boli dohodnuté všetky detaily nasledujúceho atentátu na prezidenta.

88-ročný člen CIA tvrdí, že o vražde Kennedyho vie celú pravdu. Utajované dokumenty o atentáte na prezidenta pritom budú vydané už o pár dní
Zdroj: Walt Cisco

Príbeh podporilo aj svedectvo Wynneho Johnsona, ktorý mal ako 15-ročný študent v roku 1963 na vlastné oči vidieť stretnutie medzi Oswaldom, Bishopom a Vecianom v Southland Centre v Dallase, ba čo viac, Veciana dokonca prežil pokus o vraždu. Strieľali naňho v roku 1979 krátko po tom, čo správa organizácie HSCA pripustila, že konšpirácia na vraždu Kennedyho mohla skutočne existovať.

Odporúčané
Vypočúvacie techniky CIA: Podávanie stravy análnym otvorom či zákaz spánku na celé dni, ktorý končí aj smrťou Vypočúvacie techniky CIA: Podávanie stravy análnym otvorom či zákaz spánku na celé dni, ktorý končí aj smrťou 17. júna 2019, 10:35

Nemali by sme však predbiehať udalosti a radšej si počkať na vyvrcholenie príbehu o predčasnej smrti jedného z najlegendárnejších amerických prezidentov. Zatiaľ nie je celkom jasné, čo sa v odtajňovaných dokumentoch nachádza a čo nie, ale zaručene pôjde o zaujímavé čítanie.

Domov
Zdieľať
Diskusia