Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2017, 11:57
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Harry Potter dostane ešte tento rok 2 nové knihy! Už v októbri sa fanúšikovia môžu tešiť na detailnejší pohľad do jeho čarodejníckeho sveta

KULTÚRA HARRY POTTER
Uložiť Uložené

Najznámejší čarodejník je svojím spôsobom späť!

Svetoznámy čarodejník Harry Potter len nedávno oslávil 20. výročie od vydania svojej prvej knihy a britské vydavateľstvo Bloomsbury sa na jeho jubileum patrične pripravilo. Už tento október sa na pulty kníhkupectiev dostanú hneď dve nové knihy o mladom čarodejníkovi. Prvá dostane názov Harry Potter: A History of Magic, The Book of the Exhibition a čitateľom priblíži predmety, ktoré Harry pravidelne absolvoval počas svojho štúdia na Rokforte.

Druhá kniha sa zase bude volať Harry Potter, a Journey Through a History of Magic a zaoberať sa bude najmä históriou sveta, v ktorom sa celý čarodejníkov príbeh odohrával. Čitatelia sa v nej dostanú priamo do deja týkajúceho sa vzniku jednotlivých kúziel, ale aj magických živočíchov či samotných významných čarodejníkov. Knihy sa do predaja dostanú aj v rámci toho, aby robili svojim dosiaľ vydaným knižným kolegom a kolegyniam spoločnosť na tematickej výstave v knižnici British Library. Aj keď teda nejde o žiadne nové príbehy nadväzujúce na to, čo sa odohralo v poslednej knihe, fanúšikovia Harryho Pottera určite privítajú akúkoľvek ďalšiu sondu do čarodejníckeho sveta, na ktorom sme dlhé roky vyrastali.

Odporúčané
HARRY POTTER KVÍZ: Prečo prerušili hostinu počas Halloweenu a kto zradil Potterovcov? Otestuj sa, či si pamätáš detaily z kníh HARRY POTTER KVÍZ: Prečo prerušili hostinu počas Halloweenu a kto zradil Potterovcov? Otestuj sa, či si pamätáš detaily z kníh 28. októbra 2023, 11:00


Domov
Zdieľať
Diskusia