Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2017, 16:11
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V Bratislave nastane cyklistická revolúcia! 750 verejných bicyklov a 75 stanovísť budú môcť ľudia využívať už čoskoro

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Už v roku 2018 sa Bratislava stane opäť zelenším mestom.

Bikesharing. Koncept v zahraničí natoľko populárny, že sa raz predsa len musel dostať na Slovensko. Je to jednoduché. Z jedného z mnohých mestských stanovíšť si zadarmo alebo za malý poplatok zoberieš bicykel, dostaneš sa kam potrebuješ a zakotvíš ho zasa na inom mieste. Vyzerá to tak, že niečo takto jednoduché sa konečne dostane aj do slovenského hlavného mesta. Bratislavský primátor totiž podpísal spoluprácu na celom projekte.

V Bratislave nastane cyklistická revolúcia! 750 verejných bicyklov a 75 stanovísť budú môcť ľudia využívať už čoskoro
Zdroj: Bcj | wikimedia

Systém sa má skladať zo 75 cyklostaníc a 750 bicyklov, medzi ktoré budú patriť aj elektrobicykle. Sieť stojanov bude prepojená cez internet, každému bude dostupná mapa stojanov. Používanie však bude s najväčšou pravdepodobnosťou spoplatené. Väčšina podrobností ešte vôbec nie je odhalená, no mesto je odhodlané vložiť do projektu 460 000 eur. Zvyšnú sumu má doplatiť Slovnaft, ktorý sa na bikesharingu chce podielať. Podobný koncept funguje v najväčších rozmeorch už v Kodani či v celom Beneluxe, no nezaostáva ani väčšina zvyšných európskych miest. Podľa prvých odhadov budú bicykle Bratislavčanom dostupné na strategických miestach už od jari 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia