Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2017, 11:29
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Čo keď na Zem prídu mimozemštania? Existuje aspoň nejaký plán a máme nejakú šancu na prežitie?

ZAUJÍMAVOSTI UFO
Uložiť Uložené

Ak na našej planéte pristane UFO, veľmi ružovo to s nami vyzerať nebude.

Stovky filmov, kníh i počítačových hier sa točí okolo mimozemšťanov a ich príchod na našu planétu je námetom mnohých príbehov. Tuctové filmy nám však ich príchod zvyčajne vykreslia ako niečo plné ohňa a výbuchov, načo aj Zem odpovie smrtiacimi zbraňami. Zem však poväčšine zázrakom vyhrá. Ak by k nám prišli mimozemštania v realite, neexistuje tu ani najmenšia šanca, že by Zem vyhrala.

Čo keď na Zem prídu mimozemštania? Existuje aspoň nejaký plán a máme nejakú šancu na prežitie?
Zdroj: flickr.com | JonasB

Dôvod je jednoduchý, tvrdí ufológ Ryan Sprague. V okolí Zeme sa žiaden pokročilý mimozemský život nedeje, to si povedzme rovno. Astronómia je dnes na takej úrovni, že dokáže predpovedať asteroidy vzdialené svetelné roky ďaleko, supernovy tisícky svetelných rokov ďaleko a niet pochýb o tom, že okolo letiace UFO by sme si boli všimli. Ak niečo, čo nás skutočne dokáže ohroziť, žije, tak to žije ďalej a bude tomu trvať, kým sa to k nám dostane. No v prvom rade najprv musí o Zemi vedieť a tiež musí vedieť, ako sa sem dostať a akú technológiu použiť. Ak to táto civilizácia zvládne, niet pochýb o tom, že je o toľko pokročilejšia od nás, že by nás jednoducho rozšliapla, ak by teda o to mala záujem. "Je to akoby sa jeleň stretol s Godzillou," dodáva ďalší ufológ Michio Kaku.

Odporúčané
Nie UFO ani „svetelný vlak“, ale satelity Starlink: Slováci nám poslali videá záhadných útvarov na oblohe Nie UFO ani „svetelný vlak“, ale satelity Starlink: Slováci nám poslali videá záhadných útvarov na oblohe 26. januára 2022, 16:30

Ak sa však odlepíme od strohých scenárov filmových spracovaní, opýtajme sa, prečo by na nás chceli vlastne zaútočiť. V prvom rade, čo im môže Zem ponúknuť. Priestor na život asi ťažko. Zem je obývateľná pre nás, no bola by to až príliš veľká náhoda, ak by ju dokázala obývať aj akákoľvek iná civilizácia a za druhé, Zem nie je práve veľká. Ani tie materiály, ktoré sa v nej skrývajú, nestoja za to, aby niekto minul nepredstaviteľné biliardy ton paliva a dostal sa sem so všetkým vojenským arzenálom.

Čo keď na Zem prídu mimozemštania? Existuje aspoň nejaký plán a máme nejakú šancu na prežitie?
Zdroj: flickr.com | interdimensionalguardians

Možno by si čakal, že je pre príchod mimozemšťanov pripravený nejaký veľkolepý plán. Nuž, nie je. Úrad OSN pre vesmírne záležitosti (UNOOSA) potvrdil, že ani len nerátajú s možnosťou, že by Zem navštívil iný život, než je ten ľudský. Teoretický fyzik Michael Michaud tvrdí, že je rátať s ňou zbytočné a OSN robí len dobre, že na túto možnosť v podstate kašle. Súhlasí s teóriou, že mimozemšťanov nemáme ako poraziť v prípade vojny a pýta sa, ako by teda ten plán mal vyzerať. Kedykoľvek začneme s nejakým špecializovaným vojenským výskumom, nikdy s technológiami nedobehneme úroveň iných civilizácií, ktoré s vývojom začali už dávno.

Na druhú stranu podotýka, že aj keď môžu byť iné civilizácie úplne odlišné, veľkosťou, tvarom, zmyslami či spôsobom komunikácie, možno nebudú až tak odlišní od nás a aspoň sčasti sa do nich môžeme vcítiť. Ak by na Zem predsa len chceli prísť, najprv treba nejaký prieskum a na podobné účely sa využívajú sondy. Žiadna cudzia sonda na našej planéte ešte nepristála, a tak sa vážne nemáme čoho obávať. Navyše, ak by mimozemšťania chceli prísť na Zem v najbližšom období... prečo by to bolo práve vtedy? Zem existuje už miliardy rokov a ešte zopár dní aj bude, bola by to teda naozaj smola, ak by celé ľudstvo vyhladili práve počas tvojho života.

Čo keď na Zem prídu mimozemštania? Existuje aspoň nejaký plán a máme nejakú šancu na prežitie?
Zdroj: pixabay.com
Domov
Zdieľať
Diskusia