Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2017, 16:53
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Traja muži premenili atómový bunker na marihuanové kráľovstvo zarábajúce 2 milióny eur ročne. Polícia ho vypratávala až desať dní

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

Dvere do atómového krytu boli prakticky nepreniknuteľné.

Policajné zložky v anglickom grófstve Wiltshire si do zoznamu úspešných operácií môžu pripísať obrovskú akciu. Na základe tipov a dlhodobého monitorovania oblasti zistili, že traja muži začali využívať prázdny atómový bunker na rozsiahle pestovanie marihuany. Bunker RGHQ už síce v súčasnosti nepatrí britskej vláde, ale aj tak je ešte v dobrej kondícii a na vstup do jeho interéru by si musel prekonať takmer nepreniknuteľné protiatómové dvere, čo policajtom prácu skomplikovalo ešte viac. Troch pestovateľov policajti zatkli po tom, čo vyšli z krytu a vďaka kľúčom, ktoré u nich našli, sa im podarilo dostať dnu, kde objavili viac ako 20 rôznych miestností a cez 4000 rastlín kanabisu.

Obrovské množstvo rastlín podľa informácií mužom dokázalo ročne vyprodukovať viac než 2,2-milióna eur a vďaka profesionálnej technike mohli muži novú úrodu zozbierať každých 6 týždňov. Na prípade je zaujímavé aj to, že muži neboli obvinení len z pestovania marihuany, ale aj z nelegálneho odberu elektriny, pretože bunker potajomky pripojili na elektrickú sieť a vyrobili tak škodu vo výške takmer 300-tisíc eur, čo im pred súdom určite nepomôže. V jednotlivých miestnostiach bukru z veľkej časti pestovali priamo marihuanu, avšak niektoré z miestností boli vyčlenené aj na jej sušenie či bývanie pestovateľov. Rozsah pestovateľského bunkru iba podčiarkuje správa o tom, že policajné zložky strávili až 10 dní vypratávaním všetkého, čo sa v bunkri nachádzalo, takže niet divu, že v tomto regióne Anglicka išlo o pravdepodobne najväčšiu marihuanovú farmu, aká bola kedy nájdená.

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila 27. septembra 2023, 18:05





Domov
Zdieľať
Diskusia