Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. mája 2017, 22:41
Čas čítania 0:00
johnnybravo

V ženinom šatníku sa ukrýval jeden z najrýchlejších a najjedovatejších hadov na svete. Mamba čierna si obľúbila košele a odísť sa jej nechcelo

ZAUJÍMAVOSTI HAD
Uložiť Uložené

Mambe čiernej sa v šatníku celkom páčilo.

Staršia žena z juhoafrického mesta Durban nedávno zažila obrovský šok, keď vošla do izby a po otvorení šatníka narazila nielen na svoje oblečenie, ale aj na jedného z najjedovatejších hadov na svete. Mimoriadne nebezpečná mamba čierna sa dostala do šatníka a pokúsila sa ukryť v kartónovej škatuli a dokonca aj jednej z košiel, ale to už sa na mieste nachádzal profesionálny chytač hadov Nick Evans, ktorý si so sebou doviedol aj svojho starého otca, pretože práve dedko obdivuje prácu svojho vnuka najviac z rodiny. Nick zažil pri stretnutí s mambou aj dychberúci moment, keď s dávkou zvedavosti strčil hlavu priamo do šatníka a odrazu zmeravel, keď zistil, že sa hlava mamby čiernej nachádza len niekoľko desiatok centimetrov od neho a pokojne by naňho mohla zaútočiť.

Bez podania protijedu by Nick mohol zomrieť do hodiny či dvoch, a tak pomaličky hlavu vytiahol a ďalších 15 minút hada pozoroval, aby mohol predpokladať, ako bude reagovať. Mamba napokon nebola až taká agresívna, ale aj tak ju Nick odchytil s obrovskou dávkou opatrnosti a potom sa hrdo odfotil aj so svojím dedkom, ktorý ho zvedavo pozoroval. Strenutia s jedovatými hadmi pritom v Juhoafrickej republike nie sú až také vzácne, avšak objaviť jedného z najrychlejších hadov priamo v šatníku, to by zaskočilo aj toho najodvážnejšieho človeka.

Domov
Zdieľať
Diskusia