Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2017, 20:10
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Má 23 rokov a zo školy predčasne odišiel. Ako prvý na svete si však otvoril kaviareň, ktorú neobsluhujú ľudia

ZAUJÍMAVOSTI KÁVA STARTUP
Uložiť Uložené

Sen si splnil už ako 23-ročný.

Henry Hu je 23-ročný milovník kávy. Z vysokej školy predčasne odišiel, miesto toho sa radšej zameral na vlastné projekty. Jeho najvýznamnejším je aj špeciálna kaviareň ovládaná robotom. Henry do seba denne kopne aj päť káv a prišlo mu, že ich príprava trvá jednoducho príliš dlho. Rozhodol sa preto vyvinúť systém, ktorý všetko vyrieši sám a vo finále z toho vznikla unikátna kaviareň. Návštevník len príde, na tablete si zvolí nápoj, zaplatí, robot kávu pripraví, pohrá sa s penou a zákazníka obslúži. Takzvané Cafe X sa dnes, 30. januára, otvorilo v San Franciscu a Henry má už desiatky ponúk od známych technologických firiem, ktoré by si podobnú kaviarničku radi zaobstarali aj na ich riaditeľstvá.

Henry pritom nie je žiadnym znalcom kávy a na mnoho vecí potreboval pomoc svojich priateľov. S jeho programátormi sa zoznámil cez internet, inžinierstvo a mechaniku zvládol aj sám. Pôvodná dotácia v hodnote 100 000 dolárov mu však nestačila na celkovú realizáciu, pre splnenie svojho sna tak musel predať aj auto. Cafe X dokáže za hodinu vyrobiť vyše stovky káv a prvým predaným nápojom bolo krémové latté s orieškovou polevou.

Domov
Zdieľať
Diskusia