Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2017, 10:02
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Dubajskí hasiči začínajú využívať vodou poháňaný jetpack. Nikdy im nedôjde voda a na miesto požiaru sa dostanú na skútroch

ZAUJÍMAVOSTI DUBAJ
Uložiť Uložené

Žiadne vyhýbanie sa autám v kolónach.

Dubaj jednoznačne nikdy nezaostával v kategórii implementovania najnovších a exkluzívnych technológií do bežného fungovania mesta a najnovšia výbava miestnych hasičov to len potvrdzuje. Už nebudú musieť závidieť svojim kolegom od polície, ktorí sa po meste vyvážajú na autách ako Lamborghini či Ferrari, ale budú môcť v mnohých prípadoch na automobily úplne zabudnúť. Vďaka novej iniciatíve sa postupne do hasičského zboru začnú zavádzať nové skútre a čo je hlavné, nové vodou poháňané jetpacky. Samozrejme, že jetpacky budú môcť byť využívané prakticky iba popri dubajskom kanáli pretekajúcim veľkou časťou mesta, ale aj napriek tejto obmedzenej pôsobnosti sa v analýzach a výskumoch ukázali ako vysoko efektívne.

Hasiči sa na miesto požiaru dopravia pohodlne na skútroch a keď už dorazia tam, kam ich volali, jeden z nich si nasadí jetpack poháňaný vodou a vydá sa do vzduchu, aby napríklad neutralizoval horiace auto na moste. Skvelé je to, že voda z kanála poháňa nielen jetpack, ale hasič ju čerpá priamo do hadice, ktorou hasí, takže je nemožné, aby mu voda došla a hasenie sa tak zaseklo. Na ukážku toho, ako bude hasenie pomocou jetpackou v Dubaji vyzerať už úrady zverejnili aj video, takže ak sa chceš pozrieť na to, ako vyzerá implementácia moderných technológií do hasičského zboru, pokojne ho zhliadni.  

Domov
Zdieľať
Diskusia