Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2016, 9:57
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Indický mních tvrdí, že má 120 rokov. Celý život vraj nemal sex a dodržiavanie celibátu považuje za kľúč k dlhovekosti

ZAUJÍMAVOSTI INDIA
Uložiť Uložené

Swami vyzerá na svoj vysoký vek veľmi dobre.

Doteraz neznámy indický mních by sa už onedlho mohol stať oficiálne najstarším človekom, aký kedy žil. Swami Sivananda prežil celý život ako hinduistický mních a tvrdí, že sa narodil ešte 8. augusta v roku 1896, čo by znamenalo, že minulé leto oslávil jubilejných 120 rokov. Vek mu síce potvrdili aj miestne úrady a Swami sa hrdí dokumentmi potvrdzujúcimi jeho tvrdenia, ktoré mu úradníci overili na základe zápiskov z chrámu, kde vyrastal. Mních pritom v rodnej Indii čelil kritike, pretože ľudia nemohli uveriť veku, ktorý uvádzal a obviňovali ho z toho, že len klame a zavádza. Napriek všetkým neprajníkom sa Swami už skontaktoval aj so zástupcami Guinnessovej knihy rekordov a vraj sa pokúsi prepísať doterajší rekord, ktorý držal Japonec Jiroemon Kimura so 116 rokmi a 54 dňami.

Ak sa pýtaš na recept dlhovekosti, Swami má pre teba niekoľko jednoduchých rád. Za celý život vraj takmer vôbec nekonzumoval zložité pokrmy a keďže vyrastal v mimoriadne chudobnej rodine, bol často zvyknutý spávať s prázdnym žalúdkom aj dlhé dni. Vyhýba sa teda napríklad mlieku a spáva za podlahe, pričom si hlavu podopiera iba obyčajným kusom dreva a nepotrpí si na žiadnu pohodlnú posteľ. Ďalším z faktorov bola podľa neho aj pevná disciplína, ktorú sa snažil celý život dodržiavať, ale azda tým najdôležitejším činiteľom bolo dodržiavanie celibátu. Mužovi vraj na dosiahnutie vysoké veku netreba sex, a tak sa týmto pravidlom riadil aj Swami a vôbec mu neprítomnosť ženského lona nevadila, svoj život by dokonca ani nechcel zmeniť.   

Domov
Zdieľať
Diskusia