Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2016, 9:35
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Pár kilometrov od Prahy vraj v zemi leží nacistický poklad v hodnote 55 miliárd eur. Vykopaný by mal byť už na jar

ZAUJÍMAVOSTI ČESKÁ REPUBLIKA ČESKO
Uložiť Uložené

Veci sa v prípade českého pokladu hýbu dopredu.

V Poľsku sa už niekoľko mesiacov snažia lovci pokladov vykopať stratený nacistický vlak plný zlata, drahokamov či umeleckých diel, ale keby vedeli o tom, že pár kilometrov od Prahy sa má v zemi ukrývať cez 55 miliárd eur v inom nacistickom poklade, možno by sa boli už dávno presunuli. Štěchovice ležia len asi 25 kilometrov od Prahy a okrem toho, že ide o celkom tichú oblasť, v lesoch za nimi sa už tvrdo pracuje a kope. Už za druhej svetovej vojny sa v Štěchoviciach nachádzala škola jednotiek SS, a tak sa nikto nečudoval, keď sa na verejnosť dostali informácie, že v hĺbke približne piatich metrov je ukrytých asi 540 škatúľ plných pokladov. Škatule by sa mali nachádzať v podzemnej jaskyni, ktorú sa teraz snaží objaviť tím na čele s Josefom Mužíkom a nech ti už informácie o rozprávkovom bohatstve pod zemou prídu akokoľvek bláznivé, mali ich potvrdiť dokumenty priamo od nacistického generála Emila Kleina.

Nacisti však pred útekom z Česka jaskyňu plnú pokladov kvalitne zahádzali hlinou, aby vchod neobjavil len tak hocikto a žiadna zábava nie sú ani samotné výkopové práce, pretože prekopať sa do takej hĺbky dá aj ťažkým strojom zabrať. Josef Mužík sa na svojej ceste k vysnívanému objavu dokonca spojil s Nemcom Helmutom Gaenselom, ktorý kedysi pracoval pre českú tajnú službu a vypočúval generála Kleina. Práve vysoko postavený nacista Gaenselovi všetko prezradil, a Nemec tak teraz vraj vie nielen presný obsah zakopaných škatúľ, ale aj presné miesto, kde sa poklad nachádza. Chlapi vyhlásili, že chcú poklad vykopať najneskôr do nadchádzajúcej jari, takže im budeme držať palce a veriť, že zopár tisícok potom pošlú aj nám do redakcie.

Domov
Zdieľať
Diskusia