Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2016, 18:38
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Kampaň All Woman Project oslavuje ženy každých tvarov a veľkostí. Modelky ako Iskra Lawrence či Barbie Ferreira v nej nemôžu chýbať

ZAUJÍMAVOSTI KAMPAŇ
Uložiť Uložené

Na postave predsa nezáleží.

Pri pohľade na drvivú väčšinu módnych kampaní si človek nemusí klásť otázku, že či boli fotografie upravované, ale môže sa skôr sám seba spýtať, ako veľmi boli retušované a čo všetko od pôvodných verzií zmizlo. Nerealistické idoly v podobe vychudnutých modeliek v poslednom čase hnevajú mnohé mladé aj staršie ženy a vo svojej novej kampani bok po boku so známymi menami z plus-size modelingu sa zaužívané štandardy pokúšajú zmeniť dve slečny. Clémentine Desseaux z Francúzska a Charli Howard zo Spojeného kráľovstva spojili svoje sily, keď sa stretli v jednej modelingovej agentúre a vytvorili projekt s názvom All Woman Project. Jeho hlavnou myšlienkou je zobrazovať ženy také, aké sú a nenastavovať im zrkadlo plné ideálov a predstáv, ak sú so svojimi postavami spokojné a vôbec neriešia to, či si o nich ľudia niečo pošepkávajú.

Clémentine s Charli sa podarilo do projektu zavolať aj známe tváre ako Iskra Lawrence, Barbie Ferreira či Kamie Crawford a keď sa ich nazbieralo desať, spoločne nafotili sériu záberov a nevynechali ani video, v ktorom sa len utvrdíš v tom, že ženské postavy existujú plnšie aj chudšie a spoločnosť nemá nárok na to, aby im rozkazovala, ako by mali vyzerať. Skvelým ťahom bolo tiež zverejnenie fotografií bez akejkoľvek retuše v ich prirodzenej verzii a keď ťa napriek tomu kampaň neoslovila, musíš aspoň uznať, že slečny sa snažia dosiahnuť správnu vec.

Domov
Zdieľať
Diskusia