Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. augusta 2016, 15:19
Čas čítania 0:00
Marek R.

Štvorkajak po výbornom výkone posiela na Slovensko striebornú olympijskú medailu

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Štvorkajak v zložení Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka nám spravil obrovskú radosť.

Ako už býva zvykom, vodný slalom nám na olympiáde robí vždy nesmiernu radosť a nebolo tomu inak ani v Riu. Najskôr Matej Beňuš vybojoval striebro, aby jeho úspech ešte neskôr predčili bratranci Škantárovci, na ktorých výbornú jazdu sa nik nechytal, a získali tak pre Slovensko zlatú medailu. Nestratili sa ani Janka Dukátová či talentovaný Jakub Grigar, no, žiaľ, na medailu ich výborné výkony nakoniec nestačili. Po vodnom slalome sme najväčšiu šancu na cenný kov mali vďaka Matejovi Tóthovi či štvorkajaku a prvý menovaný nám včera urobil obrovskú radosť. A my sme verili, že radosť nám spraví aj štvorkajak v zložení  Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka. Táto štvorica triumfovala vlani na svetovom šampionáte v rovnakej disciplíne a práve preto patrí v Riu medzi favoritov na medailu. Navyše včera vyhrali aj svoje semifinále a očakávania tak boli obrovské.

Samotné finále sa začalo o 15:12 a na medailu mohol pomýšľať takmer každý. Po 250 metroch bola na čele nemecká posádka, za ktorou bola hneď naša štvorica. Po polovici trate boli naši reprezentanti stále na výbornom druhom mieste a medaila bola naozaj blízko! To sa nezmenilo ani po 750 metroch, no Česi sa na našich už poriadne lepili. Hoci to už vyzeralo, že sa dostanú pred nich, naša posádka v závere poriadne pridala a získava pre Slovensko striebornú medailu! Ďakujeme!

Perfektná finálová jazda našich chalanov

Erik Vlček: "Olympijská medaila z Ria chutí fantasticky, je krajšia ako hociktorá iná. Bol to pre nás extrémne ťažký rok fyzicky aj psychicky. Verili sme si, potom sme si zasa prestali veriť. V K2 sme toho veľa nenatrénovali a nečakali sme od seba veľa. V K4 sme však vedeli, že z toho môže byť medaila. Rodila sa ťažko, strašne to bolelo, ale stálo to za to."

Domov
Zdieľať
Diskusia