Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. augusta 2016, 23:18
Čas čítania 0:00
Marek R.

Real Madrid v závere zápasu aj v závere predĺženia zaskočil Sevillu a raduje sa na úvod sezóny z trofeje!

ŠPORT REAL MADRID
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Až 119. minúta zápasu rozhodla o výhre Realu Madrid nad Sevillou 3:2.

Nová sezóna je už naozaj za rohom a napríklad cez víkend štartuje ďalší ročník Premier League, na ktorý sa už teraz teším. Tento týždeň sme už boli napríklad svedkami Community Shield, po ktorom sa radoval Manchester United po výhre nad aktuálnym anglickým majstrom, teda Leicestrom a dnes večer sme boli svedkami ďalšieho zaujímavého zápasu.

Superpohár UEFA je zápas v úvode sezóny, v ktorom si sily merajú víťazi dvoch európskych pohárov, teda víťaz Ligy majstrov a víťaz Európskej ligy. V tomto ročníku teda narazili na seba Real Madrid, ktorý vo finále Ligy majstrov zdolal po penaltovom rozstrele Atlético a FC Sevilla, ktorá dokázala poraziť Liverpool a už neskutočné tri roky po sebe vyhrala Európsku ligu.

Real Madrid v závere zápasu aj v závere predĺženia zaskočil Sevillu a raduje sa na úvod sezóny z trofeje!

Oba tímy sa museli vysporiadať s mnohými stratami, Realu Madrid chýbal kvôli zraneniu Ronaldo či Navas a voľno dostali kvôli európskemu šampionátu Kroos, Bale a Pepe. Sevilla síce nemala veľa zranených hráčov, no v lete prišla o mnoho výrazných mien. Odišiel tréner Emery, najlepší strelec Gameiro, kapitán a líder Coke, dvaja výborní záložníci Krychowiak a Banega a dokonca aj Immobile a Reyes. Sevilla však opäť dokázala, že obmena kádra jej nerobí problém a prišlo tak niekoľko zaujímavých posíl (Yedder, Vietto, Ganso, Sarabia, Kiyotake, Vazquez a Kranevitter. Boli sme teda zvedaví, ako si Real Madrid poradí bez svojich najväčších hviezd a ako sa nové posily Seville dokážu rýchlo adaptovať.

Odporúčané
PREHĽAD: Toto sú doterajšie najväčšie futbalové prestupy a rokovanie leta 2022 PREHĽAD: Toto sú doterajšie najväčšie futbalové prestupy a rokovanie leta 2022 28. júla 2022, 12:30

Zinédine Zidane, tréner Realu Madrid: We have a cup final with two teams who are both capable of winning; the only thing that I'm concerned about is whether we are ready, and we are. Pre-season was very good. We have had time to prepare ourselves. We'll see what happens with Karim Benzema tomorrow, but the important thing is that he's with us. We need to do everything we can; we need to give it our all from the first minute, to work hard, to concentrate. In football you never know what can happen. It's 50-50.

Jorge Sampaoli, tréner Seville: I'm really pleased to be here and to be involved in this final. Our new style needs some time to settle in. The most important thing is that the players believe in it. Madrid have played some top-class friendlies already and the fact that they are missing some key players will not in any way diminish their quality. I'd like my team to approach the game with real desire and to honour their badge. I don't like any side to dominate mine on the pitch.

Základné zostavy:

Real Madrid: Casilla – Carvajal, Sergio Ramos (C), Varane, Marcelo – Casemiro, Kovačič – Lucas Vazquéz, Isco, Asensio – Morata
 
Sevilla: Rico – Daniel Carriço, Pareja, Kolodziejczak – Kiyotake, Iborra (C), N'Zonzi, Vázquez – Mariano, Vietto, Vitolo

Skóre zápasu otvoril v 21. minúte Marco Asensio, obrovský talent španielskeho futbalu, ktorý sa perfektne oprel do lopty a nedal brankárovi Ricovi žiadnu šancu. Ešte do polčasu však Sevilla stihla vyrovnať a postarala sa o to ich nová posila, Franco Vázquez. V druhom polčase tak bolo všetko otvorené a čakali sme, kto sa priblíži k trofeji. Po kontroverznom momente sa k nej priblížila Sevilla, kedy Vitolo poriadne prihral súboj s Ramosom a aktuálny víťaz Európskej ligy dostal možnosť pokutového kopu. K jeho exekúcii sa postavil Konoplyanka, ktorý bol na ihrisku len pár minút, no dokázal prekonať brankára Casillu. Keď už sa zdalo, že Sevilla si náskok ustráži, sa Ramos ocitol na pozícii útočníka a po presnom centri bez problémov hlavičkou vyrovnal v hodine dvanástej a my sme tak išli do predĺženia.

Krásny gól na úvod zápasu

Posila Seville sa hneď blysla gólom

Konoplyanka posiela svoj tím do vedenia

Ramos a vyrovnanie hlavičkou v posledných sekundách. Deja vu?

Prvá polovica predĺženia bola poriadne zaujímavá. Najskôr sme v 93. minúte videli červenú kartu pre Kolodziejczaka a v 99. minúte sme boli svedkami gólu, kedy sa perfektne hlavičkou presadil Ramos. Rozhodca však odpískal útočný faul, o ktorom by sa dalo určite polemizovať. Zdalo sa teda, že zápas rozhodnú až pokutové kopy, až prišla 119. minúta a Real Madrid opäť zaskočil svojho súpera. A opäť pri tom bol obranca, tentoraz Dani Carvajal. Jeho gól radšej ani opisovať nebudem, vychutnajte si ho v celej svojej kráse sami. Real Madrid tak zdolal Sevillu 3:2 a má na konte ďalšiu trofej. Gratulujeme!

Rozhodca neuznáva Ramosovi gól

Carvajal rozhoduje zápas v prospech Realu Madrid

Real Madrid 3 - 2 Sevilla UEFA Super Cup WINNERS | CAMPEONES ⚽ 90'+3 @sr4oficial Man of the Match | MVP #HalaMadrid #RMSuperCup

Fotka uverejnená používateľom Real Madrid C.F. (@realmadrid),

UEFA Super Cup WINNERS | CAMPEONES #HalaMadrid #RMSuperCup

Fotka uverejnená používateľom Real Madrid C.F. (@realmadrid),

UEFA Super Cup WINNERS | CAMPEONES #HalaMadrid #RMSuperCup

Fotka uverejnená používateľom Real Madrid C.F. (@realmadrid),

Domov
Zdieľať
Diskusia