Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. augusta 2016, 18:39
Čas čítania 0:00
Tibor P.

Pekné gesto fair play od českého šermiara. Žiaľ, Jiří Beran v Riu skončil

ŠPORT ČESKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Na jeho pekné gesto sa však zrejme v športových kruhoch nezabudne.

Olympiáda v brazílskom Riu je v plnom prúde a okrem iného sa nám naplno rozbehli aj súťaže v šerme. Počas bežného športového roka nemáme veľmi možnosť tento zaujímavý šport v našich končinách sledovať na televíznych obrazovkách a fanúšik si ho náležite vychutná najmä v čase konania olympiády. Úžasné súboje, premyslená taktika a rýchle reakcie. To všetko je charakteristické pre šport, ktorému sa venuje aj český reprezentant Jiří Beran. Ten už si na Riu nezasúťaží, no za svoj výkon a najmä fair play gesto, sa rozhodne hanbiť nemusí, práve naopak.
 
Jiří sa postavil proti brazílskemu súperovi Anthosovi Schwantesovi, ktorému statočne vzdoroval počas celého zápasu. 18 sekúnd pred koncom prehrával 3:5 a jeden z rozhodcov mu po jednom z útokov pripísal bod, ktorý by iste znamenal riadnu dramatizáciu celého súboja. Avšak český šermiar urobil nečakané gesto, nakoľko sa pripísaného bodu vzdal. Po zápase pre média uviedol, že v skutočnosti zasiahol vlastné stehno a nie telo súpera, čo si daný rozhodca zrejme nevšimol. Nakoniec prehral 6:8 a s olympijským turnajom v disciplíne kord sa tak rozlúčil už po 1. kole. Napriek tomu, že po zápase neskrýval sklamanie, na srdci ho môže hriať pocit, že si zachoval hrdosť a že ukázal, že fair play hra sa v čase vrcholového dopingu či stávkovej mafie zo športu celkom nevytratila. 
 
Pekné gesto fair play od českého šermiara. Žiaľ, Jiří Beran v Riu skončil
Zdroj: sport.cz
Domov
Zdieľať
Diskusia