Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2016, 1:24
Čas čítania 0:00
johnnybravo

16-ročný Josh za rok vo svojej firme dosiahol obrat 295-tisíc eur. Využil dieru na trhu a hotelierom ponúkol atraktívne ponuky

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Dnes už vek neznamená takmer vôbec nič.

Koľkokrát za život si človek povie, že namiesto nekonečnej práce pre niekoho iného mohol jedného dňa urobiť rázne rozhodnutie a vydať sa na sólovú podnikateľskú dráhu? V mladom veku si to človek ešte do takej veľkej miery neuvedomuje a takmer každý absolvent strednej či vysokej školy sa jednoducho snaží zamestnať aspoň vo svojom odbore, aby si prípadne v nasledujúcich rokoch mohol splniť niektoré zo svojich snov. Pravdou však je, že človek dokonca nemusí mať skončenú ani strednú školu na to, aby dostal skvelý nápad a postupne ho aj s pomocou svojho okolia pretavil na úspešný podnikateľský projekt schopný zarábať státisíce eur.

16-ročný Josh za rok vo svojej firme dosiahol obrat 295-tisíc eur. Využil dieru na trhu a hotelierom ponúkol atraktívne ponuky
Zdroj: Josh Bell

Pri pohľade na 16-ročného tínedžera Josha Bella by ti zrejme nenapadlo, že tento chlapec už pred rokom založil vlastnú spoločnosť a za posledných 12 mesiacov sa jej obrat vyšplhal až na neuveriteľných 295-tisíc eur. Josh pritom nevynašiel žiadny zázračný prístroj, ani neobjavil nový materiál, ale iba naslúchal tomu, čo sa okolo neho deje a potom svoje získané vedomosti využil vo svoj prospech. Zanechal za sebou hranie počítačových hier a trochu zanedbal aj kamarátov, ale koniec koncov sa mu to vyplatilo, pretože v súčasnosti sa už môže chváliť plodmi svojej práce.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Zvedavý Josh sa počas minulého roku ocitol na spoločnej rodinnej dovolenke a keď už absolvoval všetky možné aktivity, podarilo sa mu jedného dňa porozprávať sa priamo s majiteľom hotela, kde jeho rodina bývala a až z tejto debaty zistil, koľko peňazí vo forme provízií si od hotelierov pýtajú známe portály kvôli tomu, aby sa ich ubytovacie zariadenia vôbec dostali do zoznamu a ľudia si ich prostredníctvom nich mohli nájsť a objednať si ubytovanie. Prišlo mu to trošku choré a neférové, ale keďže nevedel programovať, stála pred ním ďalšia prekážka. Zaprisahal sa, že sa pokúsi vytvoriť vlastný portál združujúci hotely a rôzne ďalšie miesta na ubytovanie, a tak vznikol projekt TRLA Hotels. Nevedomosť programovania dala Joshovi na pár týždňov poriadne zabrať, ale netrvalo až tak dlho a so svojmi nadobudnutými poznatkami bol schopný vytvoriť internetovú stránku a rovno aj kontaktovať medzinárodné hotelové spoločnosti a ponúknuť im zaujímavú ponuku. Jeho portál vtedy nepatril medzi známe a neohuroval ani svojou veľkosťou, avšak výška provízie hotelierov očividne zaujala a o približne rok neskôr, čiže v súčasnosti, sa dnes už 16-ročný Josh môže pochváliť asi 95-tisíc hotelmi vo svojej databáze. Vďaka obrovskému a hlavne neočakávanému rastu popularity sa spoločnosti TRLA Hotels podarilo dosiahnuť už spomínaný obrat za minulý rok vo výške takmer 300-tisíc eur a aj keď samozrejme nejde o čistý profit, ale o obrat, mladý podnikateľ sa nemá na čo sťažovať a vreckové od rodičov mu už nebude treba.

16-ročný Josh za rok vo svojej firme dosiahol obrat 295-tisíc eur. Využil dieru na trhu a hotelierom ponúkol atraktívne ponuky
Zdroj: Josh Bell

Ako sám priznáva, prekvapilo ho, ako sa jeho stránka rýchlo uchytila a je veľmi rád, že ho rodičia podporujú v tom, čo sa snaží robiť. Vraj im o svojom postupe každý deň vzrušene rozpráva a zdieľa radostné aj negatívne novinky a aj keď ho jeho rodičia vždy radi vypočujú, veľmi sa počítačovému svetu nerozumejú, a tak sú jednoducho radi, že sa ich synovi darí. O pracovnú pozíciu v Joshovej firme sa dokonca uchádzal aj jeho mladší brat a keďže rodine treba pomáhať, Josh mu ponúkol brigádu aj s pekným zárobkom, ale zatiaľ brat vždy vycúval hneď po tom, čo mu podnikateľ zadal prácu.

Našťastie preňho, sláva a úspech mu zatiaľ ešte stále nestúpli do hlavy a zostáva nohami pevne na zemi, takže si udržiava rovnaký okruh kamarátov a zo svojej novej pozície sa dokonca snaží pomáhať aj ľuďom, ktorí to potrebujú. Nemusíme snáď ani hovoriť o tom, že ak niekto z Joshovej blízkej či vzdialenej rodiny potrebuje ísť na dovolenku, hneď mu zadajú potrebné informácie a on sa im už o všetko postará, avšak talentovaný mládenec vytvoril už aj webovú stránku pre miestne komunitné centrum a prvýkrát sa tiež objavil na konferencii, kde rozprával o bezpečnosti na internete. Aj keď jeho matka uzatvorila rozhovor so slovami, že Josh určite nemá technické nadanie po nej, je rada, že môže byť na svojho syna pyšná a ako to už podobní ľudia zvyknú hovoriť, do akéhokoľvek projektu sa treba púšťať s vášňou a radosťou, veď peniaze nakoniec nejak už len prídu.

Domov
Zdieľať
Diskusia