Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2016, 18:03
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Bezdrôtové nabíjanie iPhonu nie je s novým puzdrom od Mophie vôbec žiadny problém

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Zabudni na káble.

Určite poznáte tú kritickú situáciu, keď vám batéria na displeji smartfónu ukazuje posledných pár percent a vám sa ho aj tak ani za nič nechce pripojiť ku káblovej nabíjačke. Množstvo súčasných Android modelov síce podporuje bezdrôtovú alternatívu, ktorá je neporovnateľne pohodlnejšia a zároveň aj trošku pomalšia, no iPhone od Apple si zatiaľ s ničím takým nerozumie. Výnimku predstavuje iba prípad, že si zaobstaráme dodatočné príslušenstvo od iných výrobcov a šikovná novinka so značkou Mophie je jednou z nich.

Nové puzdro rozšíri iOS smartfónu nielen kapacitu batérie, ale aj funkcionalitu, pretože poskytuje bezdrôtové nabíjanie buď prostredníctvom zaužívaného Qi alebo PMA štandardu. Čo to znamená? Ak si používateľ tento kryt s externou batériou nasadí, môže iPhone (6, 6s a Plus) položiť na akúkoľvek nabíjačku s podporou pre jeden z dvoch vyššie spomenutých štandardov a ten sa automaticky začne nabíjať, takže už žiadne hľadanie káblov alebo ich otravné pripájanie. Výrobca puzdra navyše ponúka nabíjačku, ktorá okrem iného nahrádza i bežný stojan do kancelárie. Keďže sú prítomné magnety, smartfón iba priložíme k jej povrchu a ten tam zostane pevne držať, pričom ho zároveň magnety aj správne umiestnia. A na výber je od spoločnosti Mophie tiež fyzicky prispôsobená verzia do áut, kde sa niečo tak praktické naozaj hodí.

Bezdrôtové nabíjanie iPhonu nie je s novým puzdrom od Mophie vôbec žiadny problém
Zdroj: Mophie
Domov
Zdieľať
Diskusia