Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2016, 20:13
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Nemecko plánuje povoliť užívanie marihuany. Zatiaľ však iba na lekárske účely

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

Stane sa z Nemecka druhé Holandsko?

Vyzerá to tak, že sa na legalizáciu populárnej zelenej rastlinky so psychoaktívnou zložkou THC čoskoro odhodlá ďalšia európska krajina. Nemecko má v pláne začať najskôr s užívaním na lekársky predpis a potom by zrejme mohol nasledovať ďalší krok, ktorý sprístupní marihuanu širšej verejnosti. Ako sme sa vďaka informáciám z webu IFLScience dozvedeli, nemecký minister zdravotníctva prezradil, že prvý krok má byť úspešne zrealizovaný už v roku 2017. Liečba prostredníctvom marihuany bude vraj dostupná iba pre tých pacientov, ktorí už nemajú žiadnu inú možnosť, pričom náklady na zaobstaranie rastlinky pokryjú poisťovne. Čo sa ale týka budúcnosti legalizácie na rekreačné účely, tak o niečom takom zatiaľ nepadlo priveľa slov. Väčšina z nich bola navyše skôr pesimistická ako optimistická. Ak si však postupom času ľudia v Nemecku zvyknú a na vlastné oči uvidia, že naozaj pomáha, zmení sa aj ich názor, a preto nemôžeme momentálne vylúčiť ani pravdepodobnosť realizácie kroku číslo dva. Otázkou preto zostáva iba jedno slovíčko - kedy?

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila 27. septembra 2023, 18:05

"Použitie marihuany na lekárske účely v rámci úzkych obmedzení je užitočné a malo by to byť ešte detailnejšie preskúmané," upozornila Marlene Mortler, komisár federálnej vlády Nemecka. "Zároveň nemožno považovať marihuanu za bezpečnú substanciu, takže cieľom a snahou nie je legalizácia rekreačného užívania. Je to zamerané čisto iba na lekárske účely."

Nemecko plánuje povoliť užívanie marihuany. Zatiaľ však iba na lekárske účely
Zdroj: pixabay.com
Domov
Zdieľať
Diskusia