Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2016, 9:32
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Skladací smartfón od Samsungu príde budúci rok. Novinka vraj zatrasie celým mobilným priemyslom

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Tablet, ktorý sa dá zložiť do mobilného telefónu. Produktívne a kompaktné zároveň.

Revolučné zariadenie, o ktorom sa špekuluje už niekoľko rokov, by malo byť čoskoro medzi nami. Ako tvrdia juhokórejské tech médiá, Samsung plánuje v roku 2017 predstaviť niečo, čo tu v takej pokročilej forme ešte nebolo. A nejde ani tak o dizajn, ale skôr prevedenie naozaj netradičnej konštrukcie, ktorá má používateľom umožniť skladať alebo rozkladať smartfón z tabletu a samozrejme opačne. Doteraz sme navyše mohli vidieť už niekoľko možných typov prevedení - prezradili to náčrty zaujímavých patentov a aj nejaké to video na YouTube. Dostupné informácie tvrdia o 5-palcovej uhlopriečke a 7-palcovej alternatíve, napríklad pre pohodlnejšie čítanie webov, elektronických kníh, hranie alebo pozeranie filmov. Samotné skladanie má byť rýchle a praktické, aby bola spätná väzba od zákazníkov iba čo najlepšia. Pri úplných novinkách sú totiž dôležité prvé dojmy.

Skladací smartfón od Samsungu príde budúci rok. Novinka vraj zatrasie celým mobilným priemyslom
Zdroj: droidsunited.com

O rozlíšení zobrazovacieho panelu, ktorý by mal pozostávať z pokročilej OLED technológie, nie je momentálne žiadna zmienka. Prototyp displeja zodpovedná divízia údajne vyrobila a v týchto dňoch majú prebiehať komplexné testy, aby bolo ku dňu D všetko dôkladne pripravené. "Vývoj skladacieho OLED displeja je v štádiu vyhovujúcemu nášmu plánu. Plánujeme hromadnú výrobu a uvedenie tohto produktu podľa dohody s našimi partnermi," nedávno sebavedome vyhlásil riaditeľ divízie Samsung Display, Lee Chang-hoon. S hromadnou výrobou by pritom mali začať niekedy v druhej polovici tohto roka.

Odporúčané
Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko 18. januára 2024, 14:30

Pokiaľ by Samsung niečo také predsa len priniesol, rozhodne to zatrasie celým mobilným priemyslom, nakoľko pôjde o takzvaného pioniera. Otázne je ale, či sa unikátna novinka stretne so záujmom. Niečo podobné tu už raz malo japonské Sony a čo sa týka konštrukčného prevedenia alebo pohodlia pri používaní, nezožalo to priveľký úspech. Čerstvé informácie z webu ETnews navyše potvrdili nedávne chýry, ktoré hovorili viac-menej to isté. A ak sa média a ich bližšie nešpecifikované zdroje z priemyselného prostredie zhodujú, znamená to vždy iba jedno - novinka je s obrovskou pravdepodobnosťou za dverami.

Skladací smartfón od Samsungu príde budúci rok. Novinka vraj zatrasie celým mobilným priemyslom
Zdroj: cdn0.dailydot.com

Na viacerých videách s konceptmi sme mohli vidieť zariadenie podobajúci sa tabletu, avšak s priesvitným telom a tenkým ako papier, ktorý iba jednoducho zrolovali v štýle tlačených novín. Ďalších juhokórejský výrobca LG nedávno demonštroval taktiež rolovateľný 18-palcový displej a spôsobil pomerne slušný rozruch. Jeho konkurent spôsobí ale zrejme oveľa citeľnejší, pretože už nepôjde iba o prototyp, ale produkt pripravený na komerčné používanie. A ako píše web SamMobile, novinka by mohla celkom badateľne nakopnúť čoraz menej dynamický trh so smartfónmi, keďže prinesú niečo nové a netradičné. Problém môže spôsobiť iba strach z neznámeho, ak teda Samsung neinvestuje poriadnu sumu do reklamnej kampane. Z histórie však veľmi dobre vieme, že sa nemalá investícia dá určite očakávať. Pôjde skutočne o veľa. Do konkurenčného boja sa podľa všetkého čoskoro pripoja aj ďalšie veľké mená.

Domov
Zdieľať
Diskusia