Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2016, 14:21
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Samsung plánuje veľkú revolúciu. Budúci rok predstaví prvý smartfón, ktorý sa bude dať skladať ako papier

TECH SAMSUNG
Uložiť Uložené

Netradičné mobilné zariadenie s 5 aj 7-palcovým displejom by malo uzrieť svetlo sveta už v roku 2017.

To, že juhokórejský gigant chystá niečo, s čím opäť dokáže, že patrí medzi najlepších inovátorov v mobilnom priemysle, sme už počuli niekoľko mesiacov dozadu. Odvtedy však bolo okolo skladacích displejov a im prispôsobených konštrukcií už viac-menej ticho. Kórejské médiá to ale v týchto dňoch konečne napravili, pretože prišli s celkom dôveryhodnou informáciou, podľa ktorej sú unikátne smartfóny a tablety takmer za dverami. Po odštartovaní výroby zobrazovacích panelov má prísť rad aj na montáž komplexných mobilných zariadení, ktoré by mohli prísť na pulty obchodov už v priebehu budúceho roka. Samsung chce totiž preraziť skôr, ako sa o to pokúsi konkurencia vrátane LG. A preto začína náročný vývoj prinášať prvú poriadnu úrodu.

Samsung plánuje veľkú revolúciu. Budúci rok predstaví prvý smartfón, ktorý sa bude dať skladať ako papier
Zdroj: cdn0.dailydot.com

Ako sme sa podľa bližšie nešpecifikovaných zdrojov dozvedeli, inžinieri a odborníci výrobcu vyhotovili koncept 7-palcového tabletu s takmer dokončeným vizuálnym vzhľadom. Ak ten zlomíme v strede displeja, behom pár sekúnd sa fyzicky aj softvérovo pretransformuje do zhruba 5-palcového smartfónu. Produkciu špeciálnych OLED panelov, ktoré niečo také umožnia, má Samsung spustiť niekedy v druhej polovici roka 2016, píše web ETnews. Najčerstvejší prototyp údajne potrebuje doladiť ešte niekoľko posledných detailov a až potom bude pripravený na trh. Jeho konštrukčné kapacity poskytnú používateľovi dve zariadenia v jednom. Pokiaľ je momentálne na cestách a nemá dostatok miesta, vhod mu potom padnú kompaktnejšie rozmery. Na káve si pre zmenu môže rozložiť a aktivovať tablet, prostredníctvom čoho nadobudne o dva palce väčšiu uhlopriečku pre pohodlnejšie čítanie knihy alebo webového obsahu.

Moderná éra smartfónov

Skladacie zariadenia odštartujú nový, praktickejší spôsob prevedenia inteligentných telefónov, podobne, ako to dokázal model Galaxy S6 edge s mierne zaobleným Super AMOLED displejom alebo prvý Galaxy Note s inteligentným perom S Pen, z čoho časom vzišli obrovské phablety v dnešnej podobe. A aj keď neexistuje príliš veľká pravdepodobnosť, že by takéto flexibilné možnosti premiérovo ponúkla už nadchádzajúca generácia Galaxy S8, minimálne jedného unikátneho smartfónu z modelového radu Galaxy sa v roku 2017 zrejme predsa len dočkáme. Pôjde však o úplne novú kategóriu, nakoľko si nič také v súčasnosti zatiaľ nezaobstaráme. Ak sú ale plány spoločnosti Samsung aspoň sčasti pravdivé, čoskoro by sme sa mohli o skladacej novinke dozvedieť aj niečo konkrétnejšie. Zatiaľ nám pre vytvorenie predstavy musia stačiť dostupné obrázky či videá s konceptmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia