Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2016, 13:29
Čas čítania 0:00
Marek R.

Barcelona bude hrať za Cruyffa, Real Madrid na zvýšenie sebavedomia. Kto ovládne dnešné El Clásico?

ŠPORT FUTBAL REAL MADRID
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Prvý zápas sa skončil ponížením Realu Madrid po prehre 0:4, a tak majú svojmu rivalovi čo vracať.

Dnes večer to opäť vypukne. Vo futbale síce existujú oveľa väčšie rivality, vďaka nesmiernym kvalitám na oboch stranách je však práve El Clásico, teda zápas medzi Barcelonou a Realom Madrid, také populárne. Barcelona ako zatiaľ najlepší tím 21. storočia hrá perfektne aj túto sezónu, keď neprehrala už neskutočných 39 zápasov v rade. Je teda už s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodnuté o tom, kto sa bude radovať z víťazstva v La Lige. Aj z tohto dôvodu som počul/videl niektorých ľudí hovoriť, ako tento zápas nemá čo ponúknuť, opak je však podľa mňa pravdou. V tomto zápase pôjde jednoducho vždy o veľa, no sú tu aj iné dôvody. Pred pár dňami totiž svet opustil najlepší európsky futbalista 20. storočia a nielen hráčska, ale aj trénerská legenda Barcelony a holandského futbalu, Johan Cruyff, ktorého meno budú mať futbalisti Blaugranas na svojich dresoch a budú chcieť určite venovať víťazstvo práve jemu. Madridský celok síce môže na ligu asi už zabudnúť, rovnako vypadol zo španielskeho pohára po hlúpej chybe, víťazstvo nad Barcelonou im však môže len pomôcť. A to psychicky. Ak by dokázali prerušiť ich dlhú sériu bez prehry, určite by to zdvihlo ich sebavedomie, ktoré budú potrebovať pri ceste za už jedenástou trofejou pre víťaza Ligy majstrov. V neposlednom rade sa mi snívalo, že Biely balet vyhral 0:7, tak sa chcem presvedčiť, či som druhý Nostradamus, alebo mi len jednoducho jeb šibe.

Zápas sa začína o 20:30 nášho času a očakávam, že si fanúšikovia pripravili choreo pre zosnulého Cruyffa, ako to bolo v prípade Tita Vilanovu. Zaujímavé bude určite sledovať Zinedina Zidana, ktorý už El Clásico zažil, ale ako hráč. Prvýkrát si to teda skúsi v úlohe trénera a bude sa snažiť odplatiť Barcelone výsledok prvého zápasu, kedy ešte na lavičke Bieleho baletu bol Rafa Benitez. Vtedy si hráči Blaugranas urobili zo slávneho Estadio Santiago Bernabéu tréningové ihrisko a svojho súpera ponížili po výhre 0:4, a to Messi vstupoval do zápasu len ako náhradník. Trio MSN je stále pri chuti a bude opäť rozhodujúcim faktorom. Keď im totiž ide karta, je takmer nemožné ich zastaviť. Zaujímavý zápas to môže byť pre Messiho kvôli jeho štatistikám, keďže pred pár dňami skóroval za Argentínu z pokutového kopu a bol to pre neho gól s poradovým číslom 499. Streliť teda 500. gól práve proti Realu Madrid by bolo obrovské a budeme teda sledovať, či sa mu to podarí.

Barcelona bude hrať za Cruyffa, Real Madrid na zvýšenie sebavedomia. Kto ovládne dnešné El Clásico?
Zdroj: 101 Great Goals

Trio MSN, rovnako ako aj ostatní hráči Barcelony, však môžu naraziť na Keylora Navasa. Hráč, ktorý mal byť jednotkou už v minulej sezóne a ktorého sa chcelo vedenie klubu v lete zbaviť, je v tejto sezóne suverénne najlepším hráčom Realu Madrid a patrí k najlepším brankárom na svete. Jeho reflexy sú naozaj neskutočné, netreba sa však čudovať, a to hlavne po tom, ako som videl video z jeho tréningu, kde chytal tenisové loptičky. Od začiatku sezóny sa výrazne zlepšil aj Cristiano Ronaldo, ktorý sa oveľa viac zapája do hry a pripomína mi toho Ronalda ešte z Manchestru United, kedy som sa ho ako fanúšik Chelsea obával, že čo zas vyvedie. Posledné mesiace ho vo veľkých zápasoch vôbec nebolo vidno, teraz je teda najlepší moment, ako utíšiť neprajníkov a kľudne sa môže stať, že práve on rozhodne o víťazstve madridského celku. Netreba opomenúť ani jeho kolegov z útoku, Benzemu a Balea, ktorým sezóna taktiež celkom vychádza, je však škoda, že sa im nevyhýbali zranenia, inak by sme možno videli menší ako 10 bodový rozdiel v tabuľke medzi oboma tímami. Zraneniu sa nevyhol, bohužiaľ, ani obranca Varane, o čom na prvého apríla informoval klub. 

Čo sa týka štatistík, nepôjde len o Messiho. Real Madrid môže streliť v El Clásicu už 100. gól na pôde Barcelony či Blaugranas môžu zaknihovať 50. víťazstvo na Camp Nou proti tomuto rivalovi. Treba teda veriť, že nás čaká výborný zápas, na ktorý si väčšina z nás bude hľadať stream. Lebo veď sme si už zvykli...

Anketa:
Kto ovládne druhé El Clásico tejto sezóny?
Barcelona
Zápas skončí remízou
Real Madrid
Barcelona
49 %
213 Hlasov
Zápas skončí remízou
9 %
38 Hlasov
Real Madrid
42 %
185 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia