Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. marca 2016, 21:23
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

iPhone SE si má rozumieť so 4K. Jeho kamera umožní natáčať videá v Ultra HD rozlíšení

TECH VIDEO
Uložiť Uložené

Menší súrodenec iPhone 6s dostane celkom podobný hardvér. Okrem čipsetu A9 vraj máme počítať aj s identickým 12 MPx fotoaparátom.

Keďže sa už predstavenie 4-palcového iPhone nezadržateľne blíži, začínajú stupňovať aj úniky, ktoré prezrádzajú niečo, čo sa týka buď hardvérovej alebo softvérovej výbavy očakávaného iOS smartfónu. Ten dnešný hovorí o kapacitách hlavného fotoaparátu, pretože tie budú jedným z hlavných objektov reklamnej kampane. Ako informuje AppleInsider, Apple pripravuje promo videá na iPhone SE z klipov, ktoré natočili prostredníctvom jeho 4K kamery. Ak by sa špekulácie nakoniec predsa len ukázali ako pravdivé, k iPhone 6s a iPhone 6s Plus pribudne ďalší, v poradí tretí model s rovnakou kapacitou. Staršie generácie totiž ničím podobným nedisponujú.

Bližšie nešpecifikovaný zdroj AppleInsider zároveň prezradil, že kalifornský gigant nedávno poslal niekoľkých zamestnancov, aby natočili v uliciach New Yorku niekoľko minútový videoklip, čo plánovali potom použiť ako materiál do pripravovaných promo videí, ktoré by mali pustiť pred novinármi počas veľkej mediálnej konferencie 21. marca. O iPhone SE je už navyše dlhšie známe, že ho poženie pokročilý čipset A9 od Apple, takže sú 4K videá potom ešte viac reálne. Jeho prítomnosť by bola v takom prípade nevyhnutná. Samozrejme, pokiaľ kalifornský gigant doteraz nepracoval na trošku lacnejšej alternatíve, ktorá dokáže A9 aspoň sčasti nahradiť. To však nie je príliš pravdepodobné, pretože náklady na výrobu čipsetov neustále klesajú. A to Apple potrebuje, aby mohlo priniesť dostupnejší, ale stále kvalitne vybavený iPhone.

iPhone SE si má rozumieť so 4K. Jeho kamera umožní natáčať videá v Ultra HD rozlíšení
Zdroj: genk.vn
Domov
Zdieľať
Diskusia