Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2016, 17:18
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

iPhone 6s rozdrvil vo výkone Samsung Galaxy S7. Novinke nepomohol ani špičkový hardvér

TECH APPLE SAMSUNG
Uložiť Uložené

Android vs. iOS

Disponuje tou najlepšou hardvérovou výbavou, akú na trhu so smartfónmi momentálne nájdeme, no aj tak nestíhal pol roka starému modelu od konkurenčnej značky. Nový Galaxy S7 edge si zmeral svoje sily s inými hi-tech telefónmi vrátane 5.5-palcového iPhone 6s Plus od Apple, kde všetkých fanúšikov juhokórejského výrobcu poriadne zaskočil. Najnovší počin z dielne Samsungu má totiž badateľne slabší výkon ako spomínaná iOS alternatíva, ktorá bola predstavená minulý rok v septembri. Nepomohla mu dokonca ani dvojnásobne väčšia kapacita operačnej pamäte RAM či špičkový čipset vyhotovený moderným 14 nanometrovým výrobným FinFET procesom. Sila jednoducho spočíva v "symbióze" softvéru s hardvérom, a nie len v jednom z týchto dvoch aspektov výbavy.

Test výkonu bol tentokrát zameraný na simuláciu dennodenne vykonávaných činností - teda rýchlosť reakcií elektronického mobilného zariadenia pri spúšťaní a prepínaní nainštalovaných aplikácií. Všetky štyri kúsky (iPhone 6s Plus, Galaxy S7, Nexus 6P a Moto X Pure Edition) prešli obnovením továrenských nastavení a obsahovali iba tie nevyhnutné aplikácie. A keďže v tomto prípade z veľkej časti záleží aj na optimalizácii operačného systému, Android s problémovou grafickou nadstavbou TouchWiz, ktorý nájdeme vo všetkých smartfónoch od spoločnosti Samsung, si preto moc dobre neviedol. Rovnako treba brať do úvahy, že niektoré smartfóny umožňujú meniť dobu trvania animácií. Náskok bol ale tak veľký, že to príliš významnú rolu nehralo. Vo výsledku sa taktiež zapísalo rozlíšenie displeja. V prípade iPhone ide o Full HD panel, zakiaľ čo Galaxy S7 edge ponúka až Quad HD, čo mohlo rýchlosť jeho reakcií mierne spomaliť. Celý test, za ktorým stojí YouTuber Jerome Ortega, nájdete vo videu nižšie.

Domov
Zdieľať
Diskusia