Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2015, 10:29
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Vladimír Weiss ml.: Stále máme sny, ktoré sa snažíme premeniť na realitu (Rozhovor)

REFRESHER
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Jeden z najlepších slovenských futbalistov súčasnosti sa s nami porozprával na množstvo tém.

Slovenská futbalová reprezentácia sa momentálne vezie na vlne naozaj skvelých výsledkov a najbližších dňoch sa bude snažiť v nastolenom trende pokračovať aj v priateľských zápasoch na domácej pôde v Trnave (13.11. - dnes) a následne taktiež v Žiline (17.11.). Stabilným členom a výraznou oporou tímu je už dlhodobo aj rýchlonohý Vladimír Weiss mladší, ktorý si pred odletom domov na Slovensko na nás našiel chvíľku času a poskytol nám rozhovor. V tom nám prezradil viacero zaujímavostí zo svojho súkromného života, ale napríklad aj svoj názor na konanie MS v roku 2022, ktoré sa budú v Katare, kde čoskoro 26-ročný hráč aktuálne pôsobí v mužstve Lekhwiya SC. Teraz sa už ale pohodlne  usaďte a vychutnajte si nasledujúcu sériu otázok a odpovedí. 

Aby som nezabudol, tak pokiaľ môžete, tak určite choďte podporiť  náš národný tím na spomínané zápasy so Švajčiarskom a Islandom, chlapci si to za tú radosť, ktorú nám priniesli svojim postupom na budúcoročné ME  zaslúžia.

Vladimír Weiss ml.: Stále máme sny, ktoré sa snažíme premeniť na realitu (Rozhovor)

Ahoj Vlado, keďže predstavovanie v tvojom prípade nie je vôbec nutné, tak nám skús na úvod prosím ťa povedať, ako sa ti momentálne darí a čo ťa čaká v najbližších dňoch?

Ahojte, aktuálne sedím v lietadle a som na ceste domov, keďže za pár dní nás čakajú priateľské zápasy so Švajčiarskom a Islandom, na čo sa už veľmi teším.

Nedá sa mi neopýtať sa ťa hneď zo začiatku rozhovoru na stále ešte veľmi čerstvý úspech našej reprezentácie, pri ktorom si zohrával jednu z hlavných úloh. Boli pocity po poslednom zápase v Luxembursku zrovnateľné s tými, ktoré si prežíval po zápase v Poľsku pred 6 rokmi?

Dá sa povedať, že áno. Je to naozaj neopísateľný pocit, keď človek dosiahne niečo podobné, a to hlavne v reprezentácii. Po tom, čo sme postúpili na MS, tak sme veľmi chceli ísť aj na ME. Na prvýkrát sa nám to síce nepodarilo, ale na druhý pokus sme to už zvládli výborne.

Kde sa cítiš lepšie, či už po hernej alebo aj po ľudskej stránke? V reprezentácii alebo v klube? Predsa len, momentálne hájiš farby mužstva z Kataru a tie majú obmedzenú možnosť pri angažovaní zahraničných hráčov. Vyhovuje ti tamojšia mentalita ľudí? 

Po tej ľudskej asi v Katare, predsa len, mám tam pri sebe svojich najbližších, manželku Maťku a dvoch malých čertov, Viktóriu a Miška. Po hernej asi naopak v reprezentácii, keďže máme neskutočný kolektív a o to viac sa tam vždy teším. Na tamojšiu mentalitu ľudí som si príliš zvykať nemusel, keďže sa tu vôbec neriešia maličkosti a to mi úplne vyhovuje.

Vladimír Weiss ml.: Stále máme sny, ktoré sa snažíme premeniť na realitu (Rozhovor)

Priznám sa, že z kádra tvojho mužstva, Lekhwiya SC, poznám len teba a španielskeho stopéra Chica Floresa. Ako by si zhodnotil kvalitu tímu a aj celkovo ligy, v ktorej pôsobí? myslíš, že je zrovnateľná s niektorými z európskych súťaží?

Tento rok sa liga posunula o veľký krok vpred, a to najmä vďaka príchodu viacerých zahraničných hráčov, ako napríklad Xaviho alebo Sergia Garciu. Domáca liga tak má svoju kvalitu, ale porovnávať s európskou špičkou sa to nedá. Možno trochu s gréckou.

Neľutuješ teraz s mierne väčším odstupom času svoj presun zo starého kontinentu práve do Kataru? Je ešte možné, že ťa uvidíme hrávať niekde v Európe? 

Neľutujem žiaden krok, ktorý som v živote urobil a určite nie práve tento. V Katare som s rodinou veľmi šťastný, či už po ľudskej alebo aj po športovej stránke. Otcovi som ale sľúbil, že sa do Európy ešte vrátim, ale či to bude v najbližšej dobe alebo možno až za pár rokov, to zatiaľ neviem. 

S akými myšlienkami a očakávaniami si odchádzal z gréckeho Olympiacosu Pireus do Lekhwiye? Neobával si sa, že by ťa to mohlo stáť napríklad aj miesto v reprezentačnom výbere, ktorého si ale stále neodmysliteľnou súčasťou a do značnej miery si pomohol svojimi výkonmi mužstvu k postupu do Francúzska na vysnívané ME?

Určite mi napadla myšlienka, že to budem mať znovu o niečo ťažšie, ale bolo len na mne, či si miesto v reprezentácii udržím. Tréner Kozák mi však dal šancu a ja som sa mu ju snažil oplatiť dobrými výkonmi a to sa mi myslím podarilo.

Ako by si zhodnotil svoje doterajšie pôsobenie v Lekhwiya SC? Myslíš, že patríš medzi obľúbencov fanúšikov, prípadne, spoznávajú ťa aj ľudia na ulici alebo tam nie je okolo futbalu taký vzruch, ako napríklad v Grécku? 

Myslíš tých 100 ľudí na tribúne? :) Neviem ti povedať, kričia síce celý zápas, ale čo, to nikto nevie...

Vladimír Weiss ml.: Stále máme sny, ktoré sa snažíme premeniť na realitu (Rozhovor)

Čo sa týka reprezentácie, myslíš, že dané mužstvo už dosiahlo svoj vrchol alebo môže ešte stále výkonnostne rásť a prinášať tak radosť slovenským fanúšikom podobnými úspechmi aj naďalej a pravidelnejšie?

Ja osobne si myslím, že náš vrchol sme už dosiahli tým, že sme postúpili z veľmi ťažkej skupiny, pričom sme doma porazili aj Španielov. Stále však máme sny, ktoré sa budeme snažiť premeniť na realitu.

Sleduješ aspoň príležitostne aj dianie v národnom tíme do 21r., ktoré sa v posledných rokoch pravidelne prezentuje aj skvelými výsledkami? Myslíš, že by niektorí mladíci, ako napríklad Matúš Bero, mohli doplniť aj skúsené A-mužstvo na pomaly sa blížiacom európskom šampionáte?

U nás doma na Slovensku je čoraz viac mladých a talentovaných futbalistov, po ukončení aktívnej kariéry chcem byť futbalový agent a pomáhať mladým chalanom robiť správne rozhodnutia, respektíve ísť správnym smerom. 21-ku samozrejme sledujem, aj všetci z A-mužstva. Je to len na nich, či sa pobijú o šancu u trénera Kozáka.

Aký je tvoj názor na to, že Majstrovstvá sveta v roku 2022 sa uskutočnia po prvýkrát v zime a  práve v Katare? Myslíš, že keby sa konal turnaj v klasickom júnovom termíne, tak by to bolo pre väčšinu hráčov neprijateľné a nedokázali by sa okamžite aklimatizovať na dané, povedzme extrémne podmienky?

Počas leta sa v Katare nedá existovať, nie to ešte hrať futbal. Videl som celú prezentáciu o MS 2022 a bude to niečo neuveriteľné. Ľudia sa majú určite na čo tešiť. Jednou z mnohých výhod je napríklad aj to, že najväčšia vzdialenosť medzi jednotlivými štadiónmi je nanajvýš 2 hodiny cesty autom a fanúšik si tak bude môcť pozrieť ktorýkoľvek zápas na turnaji. 

Ako približne  vyzerá jeden deň v živote Vladimíra Weissa ml.?

Vstávam okolo 10, dám si malé raňajky, kávu, venujem sa žene a malej Viktórii. Väčšinou som doobeda doma, oddychujem, kým žena dovarí obed, potom ideme spoločne do škôlky pre malého Miška. Doma sa potom všetci spolu naobedujeme, pohráme sa, niekedy si hodinu ešte pospím a utekám na tréning. Po ňom ma čaká cesta naspäť domov a nasleduje povinná vaňa s malým Miškom, večer a keď nejde v televízii žiaden futbal, tak si vždy pustíme film alebo sledujeme seriály. Som predsa rodinný typ :)

Vladimír Weiss ml.: Stále máme sny, ktoré sa snažíme premeniť na realitu (Rozhovor)

Síce si už načrtol, že si v Katare spokojný, ale skús nám povedať aj dôvod prečo?

Spokojní sme tu veľmi. Život v Dohe je pre rodinu skvelý a aj to je jeden z hlavných dôvodov, prečo sa momentálne nechcem vrátiť do Európy.  Milujem Dohu, mám ju dokonca aj na svojom tele a týmto pozdravujem Filipa Šeba, ktorý mi ju v dobrej nálade vytetoval ;)

A keďže ste s Filipom veľmi dobrí kamaráti, tak mi nedá neopýtať sa ťa, či by podľa teba mal ešte na to, aby hrával futbal opäť na tej najvyššej úrovni? 

Filip ma v jeho rozhovore s tebou nespomenul vôbec a ja jeho už dvakrát :) Ešteže som mladší. Filip je človek, ktorý dokáže dosiahnuť to, čo si zaumieni. Keby chcel opäť hrávať na najvyššej úrovní, tak hráva. Momentálne sa však venuje iným veciam, ktoré ho bavia a robia šťastným.

Filip nám ale k rozhovoru poskytol aj vašu spoločnú fotografiu :) Vlado, je o tebe dobre známe, že ani zábava ti nie je úplne cudzia. Myslíš, že si sa zmenil odkedy si manžel a otec alebo aspoň občas ešte stále rád vypneš pri zábave s priateľmi?

Haha, predbieham ťa v odpovediach :) Áno, určite som sa zmenil, ale tak ako milujem svoju rodinu, tak milujem zábavu a svojich priateľov. V živote mi aj oni veľmi pomohli a taktiež ma toho aj veľa naučili. Vždy som rád, keď prídem domov na Slovensko a zabavím sa s nimi. Aj teraz ma už určite čakajú :)

Vladimír Weiss ml.: Stále máme sny, ktoré sa snažíme premeniť na realitu (Rozhovor)

Tým, že Refresher je web, ktorý sa zaoberá okrem športu aj módou, hudbou, filmami, seriálmi alebo technológiami, tak by ma zaujímalo aj aspoň zopár tvojich osobných tipov na dané témy?

Tak najprv k filmom a seriálom, ktoré sú pre mňa po rodine, priateľov a futbale, mojou najväčšou záľubou. Videl som snáď asi všetko a nie jedenkrát. Samozrejme, milujem hudbu a pri mojej práci je niekedy naozaj veľmi dôležitá a pomáha mi, či už pri motivácii alebo pri odreagovaní. Momentálne mi hrá Ektor a čo sa týka módy, tak tam je to jednoduché, oblečiem si to, na čo mám náladu a teda väčšinou som ako vojak!

Ktorý moment svojho súkromného, ale aj profesionálneho života považuješ za najkrajší a kde vidíš samého seba o takých 5-10 rokov, respektíve po ukončení aktívnej hráčskej kariéry?

Keď som bol menší, vždy som chcel byť tréner ako môj otec, ale keď vidím koľko nervov ho to stojí, tak neviem či to dokážem. Preto by som sa radšej venoval práve mladým futbalistom, ako som už spomínal. Z profesionálneho života, to bol určite môj prvý seniorský gól. Keď sme ešte s otcom sledovali futbal a sledovali Tomáša Rosického v Dortmunde, vždy som mu hovoril, že mojim najväčším snom je hrať raz proti nemu a stalo sa tak. Vtedy som ešte pôsobil v Manchestri City a nastúpili sme doma proti londýnskemu Arsenalu, za ktorý hral aj Rosický a ja som dával gól na 3:0. Otec mi po zápase nevedel zodvihnúť telefón, pretože ho sledoval a od gólu plakal hodinu od šťastia. Splnil som sen sebe, ale viem, že v prvom rade jemu. A čo sa týka súkromného života, tak určite to, keď sa mi do života zaplietla moja manželka Martina a malý Miško, ktorí toho v mojom živote veľa zmenili a následne aj narodenie malej Vikiny. 

Na záver sa ti chcem veľmi pekne poďakovať za tvoj čas, ktorého určite nemáš vždy nazvyš a teraz už prenechávam slovo tebe, aby si mohol zanechať aspoň stručný odkaz našim čitateľom, respektíve svojim fanúšikom  a zároveň pridal link na čokoľvek budeš chcieť alebo aj nie :)

Ja veľmi pekne ďakujem vám. Refresher sledujem a som rád, že som už aj ja jeho súčasťou ;) Čitateľov pozdravujem, normálnych fanúšikov milujem a nenormálnym prajem, stať sa normálnymi :) Pekný deň.

Vladimír Weiss ml.: Stále máme sny, ktoré sa snažíme premeniť na realitu (Rozhovor)

  V prípade, že sa o športové dianie zaujímaš aj  detailnejšie, tak neváhaj a navštív aj stránku Športkult, ktorá ti prihrá len tie najčerstvejšie informácie nie len z našich končín, ale aj zo zahraničia. Ďakujeme!

Domov
Zdieľať
Diskusia