Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2015, 21:49
Čas čítania 0:00
Richard Balog

O návrate na futbalové ihriská, ale aj o súkromnom živote a záľubách sa s nami porozprával Filip Šebo (Rozhovor)

REFRESHER
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Bývalý futbalový reprezentant, ktorý sa po dlhšej odmlke opäť objavil na futbalových ihriskách, nám poskytol rozhovor, v ktorom nám prezradil napríklad aj to, čomu sa venoval počas takmer 3-ročnej pauzy vo svojej kariére.

Futbalista, ktorého niektorí milujú a niektorí naopak nemajú príliš v láske, presne takto by sa dal stručne charakterizovať útočník Filip Šebo, ktorý tento rok vo februári oslávil aj svoje 31. narodeniny. Efektívny zakončovateľ z Bratislavy, ktorý pôsobil napríklad aj v slávnom škótskom tíme Glasgow Rangers (dnes už len Rangers FC), Austrii Viedeň alebo aj v troch kluboch z nášho hlavného mesta (Artmedia Petržalka, Inter & Slovan), sa opäť vrátil na futbalové ihriská v klube FC Petržalka Akadémia. Nie len o tom nám neustále dobre naladený bývalý slovenský reprezentant prezradil niečo viac v rozhovore, ktorý si môžete prečítať nižšie.

O návrate na futbalové ihriská, ale aj o súkromnom živote a záľubách  sa s nami porozprával Filip Šebo (Rozhovor)

Ahoj Filip, hneď na úvod nám môžeš prezradiť, ako sa ti darí v poslednom období, čomu aktuálne venuješ najviac svojho času a ako vyzeralo tvoje tohtoročné leto?

Ahojte Refresher, v prvom rade ďakujem za oslovenie! Momentálne sa mám super a leto si užívam plnými dúškami. Športujem, zabávam sa a hlavne už niekoľko týždňov prerábam svoj byt, čoho mám skutočne plnú hlavu :)

Len pár dní dozadu sa uskutočnil tvoj oficiálny návrat na futbalové trávniky v drese bratislavskej Petržalky, ako k tomu celému vlastne prišlo? Predpokladám, že v priebehu tých približne 3 rokov, počas ktorých si aktívne nehrával, si mal na stole aj zaujímavejšie ponuky, prečo si sa rozhodol práve pre mužstvo hrajúce až 5. slovenskú ligu? Aj keď, priznám sa, že som bol naozaj veľmi milo prekvapený tvojim rozhodnutím.

Áno, je to pravda. Po takmer 3-ročnej pauze som sa vrátil k futbalu, a to do mužstva, v ktorom som začínal a ktoré mi je sympatické. Mal som určite viacero ponúk, ktoré sa pomaly začali zužovať, až som nakoniec zostal bez ponuky :) Povedal som si, že keď nemám hrať futbal s radosťou tam, kde chcem, tak ho radšej nebudem hrať vôbec, a tak som aj zariadil, pričom nakoniec ubehli až 3 roky. Po zúčastnení sa jednej akcie na petržalskom štadióne som sa rozhodol, že tomuto klubu a týmto ľuďom pomôžem a čisto z dobrého srdca a zo spomínanej radosti som opäť začal trénovať a takisto aj hrať.

O návrate na futbalové ihriská, ale aj o súkromnom živote a záľubách  sa s nami porozprával Filip Šebo (Rozhovor)

Ako si zatiaľ spokojný nielen s výkonmi samotného klubu, ale predovšetkým s tými svojimi? Predsa len, tvoj herný výpadok bol naozaj dlhý, a to sa určite muselo podpísať nielen na kondícií, ale aj na celkovom hernom prejave.

V prvom rade by som chcel povedať, že futbal som nezačal opäť hrať preto, aby som si urobil kariéru, aby som niekomu niečo dokazoval. Vedel som presne do čoho idem a čo všetko to obnáša. Na 100 % byť spokojný nemôžem, keďže som typ človeka, ktorý chce stále vyhrávať, strieľať góly, a to je vo futbale nemožné. Ale myslím si, že všetko je tak, ako má byť. Snažím sa absolvovať každý tréning, každý zápas a verím, že to bude čoraz lepšie nie len so mnou, ale taktiež aj s mužstvom!

Premýšľal si už aj nad tým, že by si možno opäť naskočil do kolotoča niektorej z náročnejších súťaží alebo futbal už hráš len pre radosť a fanúšikov tradičného bratislavského tímu?

Dá sa povedať, že futbal hrám hlavne pre seba, svojich najbližších a samozrejme pre všetkých, ktorí fandia mne alebo Petržalke. Počas obdobia, keď som nehrával, som dostával veľmi veľa odkazov, kedy budem znovu hrať, ako veľmi niekomu chýbam, a tak podobne. Ja som šťastný, že aj po 3 rokoch má Filip Šebo fanúšikov, a to nie len v Bratislave, ale aj mimo nej. Robí mi to radosť a úprimne povedané, je mi úplne jedno, či sa jedná o prvú alebo piatu ligu.

Neľutuješ, že teraz si mohol ešte stále byť aj súčasťou našej reprezentácie, ktorá má výborne rozohranú kvalifikáciu o účasť na budúcoročných ME vo Francúzsku? Predsa len, kvalitných útočníkov nemáme najviac a tvoja bilancia (15/7, poznámka autora) v národnom drese je viac, ako dobrá.

Žiadne zo svojich životných rozhodnutí neľutujem. Robím veci tak, ako ich cítim v danom momente a vždy sa ich snažím robiť najlepšie ako len viem. Žijem tu a teraz, a práve preto dnes prajem celej našej futbalovej reprezentácii len to najlepšie z pozície fanúšika. Dokonca, pokiaľ mi to vyhovuje časovo, tak vždy rád prídem na štadión chalanov aj trénerov podporiť!

O návrate na futbalové ihriská, ale aj o súkromnom živote a záľubách  sa s nami porozprával Filip Šebo (Rozhovor)

Nedá sa mi neopýtať sa ťa, čomu si sa počas vyššie spomínanej pauzy venoval?

Venoval som sa predovšetkým sebe, svojej rodine a najbližším, na ktorých som nemal toľko času počas kariéry. Toto obdobie mi dalo naozaj veľa, spravil som si poriadok v mnohých veciach a takisto som si udal aj potrebné smery. Popritom som cestoval, športoval a jednoducho robil všetky veci, ktoré ma bavia.

Skúsme aspoň na chvíľku prejsť od futbalu k tvojmu životu. Ako by si v súčasnosti čo najstručnejšie charakterizoval samého seba? Už na prvý pohľad sa toho, ako si spomínal, veľa zmenilo.

Freelancer, filantrop...:) Som človek, ktorý miluje svoju slobody a ktorý nerieši zbytočnosti a žije hlavne práve prítomným okamihom. Snažím sa veci akceptovať tak, ako prídu, nezaoberať sa tým, čo ovplyvniť neviem a hlavne sa veľa smejem. Smiech a šťastie je pre mňa to najdôležitejšie, čo môžem mať. Vždy, keď mám možnosť, tak rád pomáham malým deťom, či už športovcom alebo aj iným. Mám k ním pozitívny vzťah a myslím, že aj tí ma majú radi :)

Ako aktuálne vyzerá jeden deň v živote Filipa Šeba?

Každé ráno ma zobúdza moja malá čivava menom Gigi. Idem s ňou von, rýchlo do seba hodím banán, a tak vlastne štartuje môj deň.  Nasledujú nejaké tie fázy športu, dobrý obed a pokiaľ stíham, tak aj stretnutia s priateľmi. Počas večerov bývam väčšinou už doma a len občas vybehnem niekam von, ale to predovšetkým cez víkend. Musím ale podotknúť, že celý deň (24/7) mám pustenú hudbu a nezáleží na tom, kde sa nachádzam. Jednoducho ma musí sprevádzať vždy.

O návrate na futbalové ihriská, ale aj o súkromnom živote a záľubách  sa s nami porozprával Filip Šebo (Rozhovor)

Už pred rozhovorom si mi prezradil, že si náš fanúšik, čo nás samozrejme veľmi teší, keďže vždy je dobre počuť od niekoho, koho prácu oceňujete, že je to vzájomné. A tým, že Refresher je web, ktorý sa zaoberá okrem športu aj módou, hudbou, filmami, seriálmi alebo technológiami, tak by ma zaujímalo aj aspoň zopár tvojich osobných tipov na dané témy.

Nie som fanúšik slovenských médií, samozrejme, občas si vypočujem Majka Spirita alebo niečo podobné, ale čo sa týka hudby, tak v poslednom období som sa zamiloval do folklórneho rocku. Najradšej mám skupinu Mumford and Sons, na tých si dosť fičím. Do kina zájdem len vtedy, keď ma tam niekto zavolá, knihy nečítam a módu riešim predovšetkým v H&M a v Nike. A aby som nezabudol, tak som pozitívne závislý aj na svojom iPhone, v ktorom mám celý svoj život a všetko, čo k nemu potrebujem :)

O návrate na futbalové ihriská, ale aj o súkromnom živote a záľubách  sa s nami porozprával Filip Šebo (Rozhovor)

Ktorý moment svojho života považuješ za doteraz najkrajší a kde vidíš samého seba o takých napríklad 5-10 rokov? 

Najkrajší moment v mojom živote bolo určite moje narodenie :) Aj keď si ho nepamätám, tak určite je to to najkrajšie, čo sa mi mohlo stať. A kde sa vidím o 5-10 rokov? Tak to je asi najťažšia otázka, ktorú si mi mohol dať. Ja viem len, že za 10 minút  pôjdem do postele a ostatné ma teraz nezaujíma :)

Filip, na záver sa ti chcem veľmi pekne poďakovať za tvoj čas a teraz už prenechávam priestor tebe, aby si mohol zanechať aspoň stručný odkaz našim čitateľom, respektíve tvojim fanúšikom a zároveň môžeš pridať link na čokoľvek chceš alebo aj nie :)

Pozdravujem všetkých fanúšikov a ľudí z Refresheru, chcel by som vám popriať všetko len to najlepšie, buďte vďační za to, že sa ráno prebudíte a smejte sa toľko, koľko len vládzete :) Vidíme sa niekde vo svete alebo na sociálnej sieti :)

O návrate na futbalové ihriská, ale aj o súkromnom živote a záľubách  sa s nami porozprával Filip Šebo (Rozhovor)

 Facebook

Twitter

Instagram

V prípade, že sa o športové dianie zaujímaš aj  detailnejšie, tak neváhaj a navštív aj stránku Športkult, ktorá ti vždy prihrá len tie najčerstvejšie informácie nie len z našich končín, ale aj zo zahraničia, ďakujeme!

Domov
Zdieľať
Diskusia