Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2015, 11:51
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Peter Sagan znova ovládol Californiu, zvíťazil v 4. a 6. etape a obliekol si na seba žltý dres

ŠPORT CYKLISTIKA PETER SAGAN
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Po slabom úvode do nového roka sa Peter Sagan pred Tour de France opäť rozhýbal a v Kalifornii ničí všetkých súperov naokolo.

Bohužiaľ, na cyklistiku, respektíve Peťa Sagana mám stále menej a menej času a rozhodne sa nemôžem pochváliť niečím takým, ako že som poctivo sledoval jeho štart v Tinkoff-Saxo a ani jeho menej úspešné obdobie. Cez leto to ale bude iné a ja sa už opäť nesmierne teším na Tour de France, ktorú vám tu už tradične sprostredkujeme. Pred ňou ešte ale klasicky prebieha Tour of California, ktorú Peťo nevynecháva, keďže si z nej vždy odnáša isté triumfy. Inak tomu nie je ani v tohtoročnej edícii, kedy máme za sebou už 6 etáp, pričom Peťo obsadil nádherné 2 prvé miesta (4. a 6. etapa), 3 druhé miesta a 1 tretie miesto. Logicky teda z pódia ešte nezosadol. Peťovo prekliatie večného druhého miesta už všetci dobre poznáme, bohužiaľ sa ho nezrieklo ani tento rok, no dúfame, že si to najznámejší Žilinčan vynahradí na ceste do Paríža. 


V 4. etape konečne porazil Marka Cavendisha, no a dnes sa mu podarilo vyhrať časovku aj vďaka tomu, že pôvodná trať sa skrátila o polovicu. Peťo si tak po bielom obliekol aj žltý dres a je na čele pelotónu, kde vystriedal Lotyša Tomsa Skujinša. Ten je aktuálne druhý a stráca 28 sekúnd.

Teším sa najmä zo žltého dresu, viac som dúfal v neho ako vo víťazstvo. Je dobré, že zmenil profil trate a z viac ako 20 kilometrov bolo napokon len desať, čo mi viac vyhovuje. Určite som veril, že ak by sa mi išlo dobre, mohol by som si obliecť žltý dres. Napokon som ukoristil aj víťazstvo v časovke a som nesmierne rád“, povedal pre TASR Saganov manažér.

1 . SAGAN 22:15:23 h,
2. Toms Skujinš +28,
3. Alaphilippe +45,
4. Rosskopf +49,
5. Sergio Luis Henao Montoya  +55 

Martin Velits je priebežne na 120. mieste so stratou 33:47. Peťovi aj Martinovi budeme držať palce aj naďalej. V sobotu na nich čaká náročná etapa na trase Ontario - Mount Baldy (128,7 km). Sledujete Peťove výkony?

Domov
Zdieľať
Diskusia