Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2015, 18:44
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovensko sa lúči so šampionátom čestnou prehrou po predĺžení s favorizovanými Spojenými štátmi

ŠPORT SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

S vypätím všetkých síl sa Kopeckého družina dočkala vynikajúceho výkonu, ktorým sa lúči s trénerom Vladimírom Vůjtkom.

Majstrovstvá sveta 2015 sa pre Slovensko skončili už po zápase Bieloruska s Nórskom, ktorý definitívne spečatil náš osud. Opäť sa naša reprezentácia neprebojovala ani do štvrťfinále, čo do budúcna znamená veľký výkričník pre celé mužstvo. Chlapci však mali šancu ešte v poslednom tohtoročnom zápase za národne mužstvo ukázať povestné srdiečko a rozlúčiť sa nielen so šampionátom, ale aj s pánom trénerom a veľkým človekom, Vladimírom Vůjtkom.

Labutia pieseň v podobe zápasu s favorizovanými Spojenými štátmi nezačala podľa našich predstáv. V prvej tretine boli hráči zakríknutí a ich snaha nespraviť chybu mala úplne opačný efekt. Ani Ján Laco sa necítil sebaisto a po tom, ako ho prekonali Smith a Jones sa rozhodol uvoľniť miesto Julovi Hudáčkovi, ktorý mal za sebou vydarený zápas proti Rusku. Do druhého dejstva sme už nastúpili s cieľom potešiť fanúšikov a na hráčoch bolo vidieť, že sú si vedomí faktu, že už nemajú čo stratiť. Od siedmej minúty sme mohli pozorovať Slovensko, aké sme nevideli počas celého šampionátu. Dlhodobé pôsobenie v útočnej tretine priniesla ovocie. A dokonca viac, ako by si ktokoľvek dokázal tipnúť. Za dvanásť minút sme dokázali otočiť nepriaznivé skóre 0:3 na 4:3, vďaka dvom gólom Bartoviča, ku ktorému sa pridali aj Gáborík a Dravecký. V závere tretiny ešte korigovali na 4:4 američania, no už v tom čase bol hrdý každý Slovák.

Slovensko sa lúči so šampionátom čestnou prehrou po predĺžení s favorizovanými Spojenými štátmi

Posledná dvadsaťminútovka nášho mužstva v ostravskej aréne začala tak trochu nezvyčajne na pomery Majstrovstiev sveta. Bojovnosť oboch tímov vyústila v celkom regulérnu bitku. Jej iniciátorom bol Libor Hudáček, za ktorého sa hneď postavil aj Marek Viedenský, ktorý je na tom proporčne predsa len o niečo lepšie. Víťaza súboja asi určiť nedokážeme, no určite môžeme byť radi aj za takéto spestrenie. A aj ďalšie od Richarda Pánika, ktorý opätoval útok americkému obrancovi na úkor presilovky. Hrá sa ale na góly a tie mali v záverečných minútach riadneho hracieho času na svojich hokejkách skôr naši súperi, Hudáček však bol zakaždým proti. A aj vďaka nemu sme zápas doviedli do predĺženia.Rozuzlenie priniesla až posledná minúta nadstaveného času, kedy rozhodol nečakanou strelou od mantinelu Eichel.

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Za aj keď trochu kolísavý, ale aj tak sympatický výkon sa musíme našim chlapcom poďakovať. Reprezentovať vlastnú krajinu je predsa veľká zodpovednosť. A ešte o to viac, keď máte fanúšikov, akými sme práve my, Slováci. Veľká vďaka patrí určite aj pánovi trénerovi, Vladimírovi Vůjtekovi, bez ktorého by sme si v roku 2012 na striebro pravdepodobne nesiahli. ĎAKUJEME!

Slovensko sa lúči so šampionátom čestnou prehrou po predĺžení s favorizovanými Spojenými štátmi
Domov
Zdieľať
Diskusia