Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2015, 22:53
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

BBC oficiálne vyhadzuje Jeremyho Clarksona, tradičný Top Gear definitívne skončil!

TECH
Uložiť Uložené

Konflikt, ktorý výrazne zatienil i veľkolepý autosalón v Ženeve, spoznal oficiálny záver vyšetrovania.

Pre tých, ktorí podceňovali prvotné informácie a naše závery okolo kauzy týkajúcej sa Jeremyho Clarksona, respektíve verili, že osud Top Gearu ešte nie je záväzne naplnený a dúfali v jeho pokračovanie, máme pre vás, bohužiaľ, smutnú správu. To, čo sme naznačovali a viac-menej brali už ako istú vec, sa práve potvrdilo. Televízny gigant menom BBC po dvoch týždňoch od suspendácie hlavného protagonistu najznámejšej automobilovej show na svete vyniesol svoj oficiálny verdikt. BBC Clarksonovi nepredlžuje zmluvu, inými slovami, dáva mu výpoveď. Tento výsledok, ktorý bol už zväčša očakávaným riešením, sa odvoláva na skutočnosť, ktorá sa stala začiatkom mesiaca, konkrétne 4. marca. Ako sme vás informovali, v rezervovanom hoteli, kde sa stretol celý štáb Top Gearu po natáčaní, došlo ku konfliktu medzi Clarksonom a producentom skrz to, že hlava svätej trojky nedostala teplú stravu (steak s hranolkami), ale len studenú misu s chlebíčkami. Stravu mal zabezpečiť Oisin Tymon, no kvôli neskorému príchodu trojice moderátorov sa hotelová kuchyňa zavrela a odniesol si to práve 36-ročný asistent produkcie, ktorý tým pádom čelil 40-minútovej ostrej výmene názorov. Tá vyvrcholia označením Tymona za ”lazy Irish c***" a následným úderom päsťou do tváre producenta.

Mamutia televízia na základe toho vyvodila i napriek viac než miliónovej petícií za prinavrátenie Clarksona do show "razantné" rozhodnutie. Jeho výsledok sa však dal očakávať a zjavne si ním bol vedomý i sám Jeremy Clarkson, ktorý ešte pred týždňom síce trochu obkľukou, ale predsa, naznačil svoj odchod odhliadnuc od záveru vyšetrovania, ktorý sa práve dozvedáme. Ako najnovšie z protokolu vyšetrovania vyplýva, Clarkson sám celý incident nahlásil vedeniu BBC. Vypočutí boli všetci prítomní svedkovia, potvrdili sa aj zvesti o tom, že Jezza nešetril urážkami na Tymonovu osobu a rovnako bola pravdou aj vyhrážka, že sám Clarskon sa postará o to, aby producent dostal výpoveď. Odstupom času sa dozvedáme i to, že známy moderátor sa poškodenému producentovi niekoľkokrát ospravedlnil, či už prostredníctvom internetu alebo napokon aj osobným stretnutím. Tým sa však nič nemení a my už vieme, že Top Gear ako taký, teda taký, ako ho poznáme od roku 2002, definitívne týmto končí!

BBC oficiálne vyhadzuje Jeremyho Clarksona, tradičný Top Gear definitívne skončil!

Zaujímavosť však je, že BBC chce v show pod názvom Top Gear (nejako) pokračovať. V kuloároch sa totiž hovorí o novej náhrade Clarksona, ktorou má byť motoristický fanúšik Chris Evans. Tradičný formát Top Gearu, teda trojica moderátorov Clarkson, Hammond & May, je však nenávratne preč. Navyše, ako vieme, zvyšní dvaja moderátori a dobrí kamaráti bez svojho parťáka odmietli na tomto projekte jednoznačne pracovať, preto je otázne, ako s danou skutočnosťou naloží BBC. Stanovisko Hammonda a Maya si môžete pozrieť nižšie. 


“Smutné ukončenie éry. Všetci traja sme hlupáci iným spôsobom, ale dohromady je to neuveriteľná jazda!“

Kompetentní z BBC ďalej naznačili, že zvyšné tri neodvysielané časti 22. série by sa skôr či neskôr mohli objaviť na obrazovkách, pravdepodobne však bez aktuálnych dokrútok zo štúdia. Ako už isto viete, Clarkson medzičasom dostal viacero lukratívnych ponúk od nemenej známych a úspešných televíznych spoločností. Predošlé zmluvy s BBC ale vraj obsahujú klauzuly, ktoré bránia vykonávať obdobný projekt pod krídlami inej televízie a to aj napriek faktu, že väčšinové práva súvisiace s touto show vlastní(l) sám Clarkson, keďže práve on prišiel v roku 2002 s daným televíznym formátom. Či sa teda niekedy dočkáme obdoby Top Gearu takého, aký sme ho poznali, je vo hviezdach. Neostáva nám nič iné, len veriť v to, že trojica spojí svoje sily, aby si ich mohla následne opäť v televízií porovnávať. "A s touto bombou dnes večer končíme." Naveky... Na záver ešte dodatok od riaditeľa BBC. Tony Hall sa k celej situácií vyjadril nasledovne v troch osobitných bodoch. 

One: “A member of staff – who is a completely innocent party – took himself to Accident and Emergency after a physical altercation accompanied by sustained and prolonged verbal abuse of an extreme nature. For me a line has been crossed. There cannot be one rule for one and one rule for another dictated by either rank, or public relations and commercial considerations.”

Two: “This has obviously been difficult for everyone involved but in particular for Oisin. I want to make clear that no blame attaches to him for this incident. He has behaved with huge integrity throughout. As a senior producer at the BBC he will continue to have an important role within the organisation in the future.”

Three: “Obviously none of us wanted to find ourselves in this position. This decision should in no way detract from the extraordinary contribution that Jeremy Clarkson has made to the BBC. I have always personally been a great fan of his work and Top Gear. Jeremy is a huge talent. He may be leaving the BBC but I am sure he will continue to entertain, challenge and amuse audiences for many years to come.”

Anketa:
Bude ti tradičný Top Gear chýbať?
Áno
Nie
Áno
89 %
1665 Hlasov
Nie
11 %
208 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia