Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2015, 20:47
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Poznáme dátum premiéry Star Wars 8 a takisto nové informácie o prvom spin-offe!

FILMY A SERIÁLY STAR WARS
Uložiť Uložené

O čom bude prvý spin-off pre sériu Star Wars a kedy uvidíme Epizódu VIII? Aj to a oveľa viac nájdete v článku.

Zhrňme si to. Do konca roka 2020 nás čakajú tri nové Epizódy, tri spin-offy (potvrdené boli zatiaľ len dva) a pravdepodobne aj nejaký ten ďalší animák, nehovoriac o komiksoch od Marvelu. Ak sledujete Filmkult, o svete Star Wars a vlastne aj o celom svete filmov a seriálov viete všetko. Epizódu VII skutočne rozoberáme do detailov a neunikne nám ani jedna novinka. Nesmieme ale zabúdať, že v roku 2017 a 2019 dorazí Epizóda VIII, respektíve Epizóda IX, zatiaľ čo Epizóda VII režírovaná J. J. Abramsom dorazí do kín 18. decembra. Už dávno vieme, že Abrams aj producentka snímky Kathleen Kennedy chceli mať na prípravu pokračovania kultovej ságy viac času a plánovali prísť do kín až v máji roka 2016. Disney sa však rozhodlo, že premiéra bude v decembri 2015, aby sa tak navýšili tržby hlavne z predaja merchendisu (lebo Vianoce). Každý pravý fanúšik ostal smutný, keďže to znamenalo približne pol roka času, ktorý mohol džejdžej (J. J. Abrams) stráviť spolu so scenáristom Lawrencom Kasdanom (Epizóda V a VI), aby tak mohli stvoriť poriadny príbeh, aký by si film takýchto rozmerov zaslúžil. Podľa všetkého sa im to ale podarilo v kratšom čase a aj kvôli neustálym leakom nových informácií chcel dokonca džejdžej od Disney vyprosiť premiéru v lete, keďže reálne hrozí, že do decembra už budeme vedieť o filme skutočne všetko. Môžete trikrát hádať, kde táto požiadavka skončí - v odpadkovom koši. Peniaze sú peniaze a Hollywood je Hollywood. Nikto nie je väčší ako sága Star Wars, no to neznamená, že nové projekty z tohto univerza musia byť kvalitné. Pevne ale veríme, že džejdžej ako fanúšik série rozhodne pripraví jeden z najúžasnejších filmových zážitkov a z najočakávanejšieho filmu kinematografie vôbec spraví ďalšiu kultovú záležitosť. No ale to sa už trochu opúšťam. 

Poznáme dátum premiéry Star Wars 8 a takisto nové informácie o prvom spin-offe!


Ako sa zdá, dnes je pre Disney veľký deň. Ohlásilo pokračovanie pre Frozen (Ľadové kráľovstvo), ale taktiež zverejnilo dátum premiéry Epizódy VIII. Tú si na striebornom plátne budeme môcť vychutnať už 26. mája 2017. Ak ste, rovnako ako ja, čakali ďalší december, zostanete nemilo prekvapení. Neostáva nám nič iné, než dúfať, že scenár a réžia budú v tých správnych rukách, ktoré sa dokážu popasovať aj s časovou tiesňou. Čie to ale budú ruky? Síce sme to vedeli už dobrého pol roka, no až teraz to oficiálne oznámil CEO Disney - Bob Iger. Epizódu VIII natočí a napíše Rian Johnson (hovorí sa aj o tom, že sa postará o Epizódu IX, avšak v Hollywoode nemáte nikdy nič isté). Že vám je toto meno úplne neznáme? Tak to nie je nič zvláštne. Jediný film od tohto pána, ktorý skutočne stojí za pozornosť a vystupuje z rady priemerných, je Looper. Potešiť vás ale môže, že to bol práve on, kto zrežíroval pravdepodobne najlepšiu časť Breaking Bad - Ozymandias. 

Medzi jednotlivými časťami tretej trilógie uvidíme však aj spin-offy. Tým prvým bude Star Wars: Roque One zrežírovaný Garethom Edwardsom, ktorý sklamal (takmer) každého s jeho poňatím Godzilly. Ďalší odvážny krok od Disney. Scenár napíše Chris Weitz (Cinderella, About a Boy, Zlatý Kompas, Zamilovaný profesor 2 - film považovaný za stoku kinematografie) a teda jedinou skutočne pozitívnou správou ostáva fakt, že jednu z hlavných rolí obsadila nádherná a talentovaná Felicity Jones (The Theory of Everything). Prvý spin-off dorazí do kín 16. decembra 2016.


Zatiaľ to teda vyzerá takto:
Star Wars: The Force Awakens (J. J Abrams a Lawrence Kasdan) - 18. 12. 2015
Star Wars: Roque One (Gareth Edwards a Chris Weitz) - 16. 12. 2016
Star Wars: Episode VIII (Rian Johnson) - 26. mája 2017
Star Wars: Spin-off 2 - 2018
Star Wars: Episode IX - 2019 

Zľava doprava: Gareth Edwards, Felicity Jones, Rian Johnson

Poznáme dátum premiéry Star Wars 8 a takisto nové informácie o prvom spin-offe!


Aké máte z toho pocity? Je jasné, že nové filmy (hlavne spin-offy) nebudú ani zďaleka dosahovať kvality pôvodnej trilógie, no pevne dúfame, že budú aspoň tak dobré, ako druhá a tretia časť novej trilógie, teda Epizódy II a III. Disney pravdepodobne vykročí skvele, pretože ak nedokáže spraviť dobrý Star Wars film J. J. Abrams, pravdepodobne už nikto. Pre ďalšie informácie sledujte už našu častokrát spomínanú filmovú stránku Filmkult. 

Odporúčané
Ktorý Star Wars film by si za žiadnu cenu nemal zmeškať? Toto je 11 najlepších snímok zo sveta Hviezdnych vojen (Rebríček) Ktorý Star Wars film by si za žiadnu cenu nemal zmeškať? Toto je 11 najlepších snímok zo sveta Hviezdnych vojen (Rebríček) 21. novembra 2022, 9:30

The Force Awakens sa nezadržateľne blíži a vy si môžete byť istí, že než zmaturujete alebo uzavriete známky, poteší vás ešte druhý trailer, tentokrát skutočne odhaľujúci príbeh. Hovorí sa, že ho Disney pripojí buď k Avengerom (30. apríl - 1. máj) alebo k Mad Maxovi (14. mája). Zahrajú si John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac(pred pár dňami bol potvrdený pre rolu Apocalypsa v X-Men: Apocalypse), Andy Serkis (zrejme nejaká mo-cap postava), Domhnall Gleeson, Gwendoline Christie, Lupita Nyong'o Max von Sydow, Harrison Ford(Han Solo znova použije svetelný meč!), Carrie Fisher (Leia), Mark Hamill (Luke Skywalker), Anthony Daniels (C-3PO), Peter Mayhew (Chewbacca) a Kenny Baker (R2-D2). Všetko, čo potrebujete vedieť o filme nájdete tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia