Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2015, 21:26
Čas čítania 2:15
Tomáš Macho

Poznáme dátum vydania a cenu Apple Watch. Za zlatú edíciu zaplatíte aj 10 000 €

TECH APPLE HODINKY
Uložiť Uložené

Najosobnejšie zariadenie od Applu je tu!

„Jablko“, ktoré sa odpradávna označovalo za spoločnosť udávajúcu trendy, ohlásilo pri septembrovej prezentácii príchod inteligentných hodiniek. Tie však už aj vtedy mala každá väčšia spoločnosť, a tak sa stal Apple obeťou posmechu a vtipov s „objavením Ameriky“. Za posledné mesiace sa teda v Cupertine pokúšali zdokonaľovať podľa nich „najosobnejší“ produkt, ktorý je nielen s vami, ale nachádza sa priamo na vás. Podarilo sa im spraviť revolúciu svojimi inteligentnými hodinkami?

Poznáme dátum vydania a cenu Apple Watch. Za zlatú edíciu zaplatíte aj 10 000€

Najdôležitejším prvkom nadchádzajúcich Apple Watch a vlastne všetkých hodiniek je zrejme zobrazovanie presného času. Pri Apple Watch sa spoľahnite na presnosť 50 ms z koordinovaného svetového času. Aby vás neomrzelo sledovanie stále jedného vzhľadu ciferníka, môžete si ho sami obmieňať, napríklad si vymeníte klasický ciferník za číselník s Mickey Mousom. Priradenie widgetov ako stopky, časovač, dátumovka je samozrejmosť. 

Hodinky majú v sebe zabudovaný reproduktor a mikrofón, vďaka ktorým budú schopné vykonávať aj telefonické hovory. Samozrejme, prepojenie s Apple zariadeniami je viac než nutné, keďže do nich reálne žiadnu SIM-kartu nevkladáte. Dvojicu mikrofón + reproduktor istotne využijete aj pri komunikácii s inými majiteľmi Apple Watch. Veľmi zaujímavým typom nevšednej komunikácie sú skeče. Na dotykový displej načrtnete ľubovoľný obrázok a ten sa okamžite odošle/nakreslí na druhej strane. Podobne funguje aj komunikácia cez utilitku „tap“ – „dotyk“. Mikrofón oceníte aj pri hlasovej asistentke Siri.

Poznáme dátum vydania a cenu Apple Watch. Za zlatú edíciu zaplatíte aj 10 000€

Poznáme dátum vydania a cenu Apple Watch. Za zlatú edíciu zaplatíte aj 10 000€

Starostlivosť o zdravie je pre Apple veľmi dôležitá téma, a tak nájdeme v hodinkách rad „zdravých“ funkcií, ako meranie ubehnutých či nabicyklovaných kilometrov, spálené kalórie, celkový čas a mnohé iné. Dennú aktivitu vám následne zobrazia v troch kruhoch. Vaším každodenným cieľom bude naplniť ich. Aplikácia Activity vás zároveň upozorní, ak by ste sedeli na jednom mieste dlhšie než hodinu. Na konci týždňa získate podrobný súhrn z posledných siedmich dní. Pre aplikácie tretích strán poslúži Apple Watch app, ktorá sa momentálne nachádza len v iOS 8.2 (oddnes dostupný na stiahnutie). Umožňuje prezerať a sťahovať nový softvér cez iZariadenie priamo do hodiniek. 

Poznáme dátum vydania a cenu Apple Watch. Za zlatú edíciu zaplatíte aj 10 000€

Prepojenie hodiniek a Apple hardvéru je však až príliš rozsiahle, keďže desiatky funkcií/aplikácií pracujú len na základe komunikácie medzi hodinkami a iPhonom. Teoreticky si tak otvoríte garážovú bránu cez hodinky, prijmete hovor cez hodinky, pozriete najnovšie príspevky na Instagrame, Facebooku či Twitteri, zaplatíte pomocou Apple Pay, dokonca si nimi otvoríte aj izbu v hoteli či prečítate a pretriedite e-maily, no všetky tieto vymoženosti hravo zvládne aj iPhone na väčšom displeji a s výkonnejším procesorom, tak prečo sa starať o ďalšie zariadenie, ktoré sa rýchlo vybíja?

Odporúčané
Invicta: Pánske hodinky švajčiarskej kvality za dostupnú cenu Invicta: Pánske hodinky švajčiarskej kvality za dostupnú cenu 12. marca 2024, 9:03

Čo sa týka výdrže, Apple Watch sa vyšplhali na 18 hodín klasického používania. Schválne som nepoužil častice „iba“ či „až“, pretože  pri porovnaní s najlepšími konkurentmi ako Pebble smartwatch sa dostávame na približne rovnakú hodnotu. Pokiaľ teda nebudete musieť nabíjať ešte v ten deň, počká si vás to počas nasledujúceho dňa. 

Poznáme dátum vydania a cenu Apple Watch. Za zlatú edíciu zaplatíte aj 10 000€

 

Apple Watch sa budú predávať v dvoch veľkostiach – 38 mm a 42 mm – a troch hlavných kategóriách: Apple Watch Sport, Stainless Steel Apple Watch a Apple Watch Edition. Watch Sport sa ako najlacnejšia divízia bude predávať za $ 349 (38 mm), respektíve $ 399 (42 mm). Hodinky z nehrdzavejúcej ocele získali cenovku so sumou $ 549 až $ 1049 (38mm)$599 to $ 1099 (42 mm). Najdrahšie Apple Watch z 18-karátového zlata budú limitované len na predaj v niektorých Apple storoch a prichystáte si na ne minimálne $ 10 000. Podobné ceny čakajte aj v eurách. Predobjednávky začínajú 10. apríla a prvá vlna, ktorá sa bude konať 24. apríla, zasiahne štáty ako USA, UK, Čína, Austrália, Kanada, Francúzsko či Nemecko. 

Poznáme dátum vydania a cenu Apple Watch. Za zlatú edíciu zaplatíte aj 10 000€

Domov
Zdieľať
Diskusia