Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
14. januára 2015, 18:59
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Wall-E vyrástol a stal sa z neho zabijak, ale i citlivý a bojazlivý Chappie

FILMY A SERIÁLY NEIL BLOMKAMP
Uložiť Uložené

Neil Blomkamp, režisér District 9 a Elysia už čoskoro navštívi kiná s Chappiem, robotom, ktorý má svoje vlastné emócie a rozmýšľanie.

Wall-E vyrástol a stal sa z neho zabijak, ale i citlivý a bojazlivý Chappie

Máme tu druhý trailer pre sci-fi Chappie od Neila Blomkampa, režiséra kapacity s názvom District 9, ale aj mierneho sklamania menom Elysium. Je načase vrátiť sa na pomyselný piedestál slávy moderných sci-fi snímkov a mám dojem, že s týmto počinom mu to možno vyjde. Ak nie, minimálne nás určite skvele zabaví a pevne dúfam, že aj emociálne zasiahne. Chappie je robot, ktorý dokáže myslieť, cítiť, rozprávať, byť kreatívny, ale aj zraniť, či zabiť. Keď ho vyrobia, je na úrovni dieťaťa, ktoré sa musí učiť, ako to vo svete chodí. Proti nemu bude stáť Hugh Jackman ako vojak Vincent Moore, ktorý sa ho bude snažiť zlikvidovať po tom, čo zistí, že už vyradený robot sa dostal do rúk mladým vedcom. Tí do neho implantovali technológiu, vďaka ktorej sa stáva výnimočným a taktiež môže byť ďalšou revolúciou vo vývoji ľudstva. Najnovšie zábery nám ukazujú, že Wall-E v puberte sa síce ešte len učí a spoznáva svet, no neváha brániť svojich blízkych a taktiež svoju existenciu. Vie byť ale aj vtipný a báť sa, je to proste mechanické dieťa, ktoré sa rýchlo učí a prispôsobuje okoliu. 

Myslíte, že tu máme (na tuzemské pomery) tak trocha nenápadného hrdinu? Produkčne snímku zastrešil Simon Kinberg (scenárista pre X-Men) a zahrajú si Sharlto Copley (Chappie), Hugh Jackman, Dev Patel, Sigourney Weaver, Ninja a Yolandi Visser aka Die Antwoord, či Jose Pablo Cantillo. Keď som Chappieho zaradil medzi najočakávanejšie snímky budúcich rokov, vôbec som sa nemýlil. V kinách sa objaví od 5. marca 2015.

Ďalšie info nájdete na Filmkulte.

Wall-E vyrástol a stal sa z neho zabijak, ale i citlivý a bojazlivý Chappie
Domov
Zdieľať
Diskusia