Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením. Objednaj si jedlo
Aktivuj si predplatné na pol roka zadarmo s ČSOB
dnes 5. októbra 2025 o 17:00
Čas čítania 6:56
Timotej Gašper

Pali vyhral šou Pečie celé Slovensko: Najťažšia bola príprava pred natáčaním, jeden diel vznikal aj 2 dni (Rozhovor)

Pali vyhral šou Pečie celé Slovensko: Najťažšia bola príprava pred natáčaním, jeden diel vznikal aj 2 dni (Rozhovor)
Zdroj: Pavel Nikov (archív)
GASTRO GASTROPRIEMYSEL GASTROTESTY ROZHOVORY STVR
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednaj si jedlo

Čo je na šou Pečie celé Slovensko najnáročnejšie a naopak najlepšie?

Záujem tisícok ľudí, postupné telefonické i osobné kastingy a napokon finálová zostava v televíznych prenosoch, ktoré sledovali týždenne státisíce divákov. Šou Pečie celé Slovensko, v ktorej pôsobia amatérski cukrári a cukrárky, si u nás vybudovala veľkú popularitu.

V tomto článku si prečítaš:
  • Kto je Pavel Nikov a ako sa mu podarilo vyhrať Pečie celé Slovensko.
  • Aký kix sa stal počas natáčania a ako naň zareagoval.
  • Ako sa mu podniká v malom meste na východnom Slovensku.
  • Ako mu šou zmenila život.

Nová séria štartuje už 5. októbra, pričom finále tej predošlej sledovalo podľa odhadov vyše 615-tisíc divákov. Štvrtú sériu vyhral Pavel Nikov (34), ktorý sa dnes už týmto sladkým remeslom živí na fulltime v Giraltovciach.

Kto je Pavel Nikov? 
  • Narodil sa v Liptovskom Mikuláši
  • Od roku 2016 žije v Giraltovciach
  • Vyštudoval hoteliérstvo na UNIPO v Prešove 
  • Pracoval ako manažér hotela a neskôr ako obchodný zástupca
  • Vyhral 4. sériu Pečie celé Slovensko a dnes je fulltime cukrár

Pali v rozhovore pre Refresher prezradil detaily o tom, aký bol casting a ako sa vlastne dostal od prihlášky až do veľkého finále, z ktorého vzišiel ako víťaz. 

Pečie celé Slovensko
Zdroj: Pavel Nikov (archív)

Podľa jeho slov je bežné, že sa počas pečenia pomýliš a miesto múky dáš cukor. Bavili sme sa tiež o tom, čo je na súťaži najnáročnejšie, aké boli kamerové skúšky či ako to vyzerá v stane po tom, čo sa vypnú kamery. 

„Mám sa dobre, pečenie ma zamestnáva naplno, niekedy možno viac, ako by bolo zdravé,“ smeje sa počas úvodného smalltalku Pali.

Odporúčané
András Toma strávil v ruskej psychiatrii omylom 53 rokov. Mrazivý príbeh vojaka, ktorého napokon zachránil Slovák András Toma strávil v ruskej psychiatrii omylom 53 rokov. Mrazivý príbeh vojaka, ktorého napokon zachránil Slovák 1. októbra 2025 o 9:00
Odporúčané
Aké je to mať nehnuteľnosť pri mori? Pýtali sme sa Slovákov, ktorí vlastnia byty v Chorvátsku, Grécku, Taliansku či Gruzínsku Aké je to mať nehnuteľnosť pri mori? Pýtali sme sa Slovákov, ktorí vlastnia byty v Chorvátsku, Grécku, Taliansku či Gruzínsku 30. septembra 2025 o 17:00
Odporúčané
Bol som v Hostinci U Krivého potoka z Na nože: Martin nás naučil, ako variť efektívnejšie, na emócie netlačili (Reportáž) Bol som v Hostinci U Krivého potoka z Na nože: Martin nás naučil, ako variť efektívnejšie, na emócie netlačili (Reportáž) 25. septembra 2025 o 10:00

Aktuálne štartuje nová séria Pečie celé Slovensko. Čo viem, tak si bol aj na natáčaní finálovej časti. Ako sa na to pozeráš s odstupom času? 

Je to super, áno, bol som tam. Vlastne vždy sa to robilo tak, aby na finále prišli niektorí účastníci vrátane víťaza predošlej série. Úplne si viem predstaviť, čo ide v hlavách tým finalistom, ktorí sa teraz uvidia v telke. A ja sa teším, aspoň mám postarané o zábavu na nedeľu večer. (smiech)

Pečie celé Slovensko Pečie celé Slovensko Pečie celé Slovensko Pečie celé Slovensko
Zobraziť galériu
(22)

Refresher ti pravidelne prináša rozhovory s inšpiratívnymi ľuďmi z prostredia šoubiznisu či gastronómie. Prečítaj si napríklad o Melkym a jeho oceňovanom streetfoode z Kostolian, hostinci z Betliara či Jánovi, ktorý pečie legendárne langoše.

Odporúčané
Bol som v reštaurácii U Katky z Na nože v Ťahanovciach. Martin Novák bol našou poslednou nádejou, hovorí vedúca (Reportáž) Bol som v reštaurácii U Katky z Na nože v Ťahanovciach. Martin Novák bol našou poslednou nádejou, hovorí vedúca (Reportáž) 2. októbra 2025 o 10:00

Ak ťa baví naša tvorba, neváhaj a staň sa členom Refresher+, kde si môžeš okrem prístupu k prémiovému obsahu užívať aj početné benefity. Ďakujeme za tvoju podporu!

Bol si na viacerých natáčaniach tejto série? 

To nie, keďže výroba je v Bernolákove a všeobecne na západnom Slovensku, čo mám ja dosť ďaleko, čiže som prišiel len na finále. 

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatného Mám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Je cool čítať s porozumením, je smart dočítať článok zadarmo.
Chcem smart predplatné
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké bolo natáčanie.
  • Čo sa ťa pýtajú v telefonických kastingoch predtým, než prídeš do štúdia.
  • Čo bolo na celom procese najnáročnejšie.
  • Aké zaujímavé veci im radila produkcia predtým, než sa spustili kamery.
  • Ako spomína na finále. 
  • Čo najzvláštnejšie ľudia nevidia v televízii a na pľaci je to realita.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom FRESH 190629 a aktivuj si predplatné na celý mesiac.
Cena SMS predplatného je 5 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Všetky články na mesiac
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA , Lístok ZDARMA na linke Bratislava – Viedeň/Schwechat alebo 15 % zľava na nákup výživových doplnkov VOXBERG
Zobraziť všetky (10)
Domov
Zdieľať
Diskusia