Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. novembra 2013, 14:54
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

10 najobľúbenejších hercov súčasnosti a ich pripravované filmy

FILMY A SERIÁLY HERCI
Uložiť Uložené

Aké filmy pripravuje 10 najobľúbenejších hercov súčasnosti a ktoré z nich budú stáť naozaj za to?

Keď vyšiel článok o pripravovaných projektoch najlepších, resp. najobľúbenejších režisérov súčasnosti, vzbudilo to o trochu väčší záujem, ako som predpokladal. Tentokrát sa ale zameriame na hercov, keďže sú omnoho známejší a majú rozpracovaných viacej projektov. Opäť ich bude 10 a znova sa budem snažiť vybrať zaujímavé mená aj pre vás. Nemýľte si ale zoznam s najlepšími hercami, pretože mená, ktoré uvidíte nižšie určite nezastupujú najkvalitnejších hollwoodskych chlapov, ktorí trávia väčšinu času pred kamerami.

1. Johnny Depp

10 najobľúbenejších hercov súčasnosti a ich pripravované filmy

Vždy keď sa zamyslím nad týmto menom, stále mi nejde do hlavy, že mu už tiahne na dôchodkový vek. A to je pre ženy stále atraktívny as hell. V posledných rokoch má obzvlášť čuch na vyberanie správnych filmov, veď Piráti Karibiku sú zlatý dol a fanúšikovia série ho milujú. Posledný diel ale dosť prepadol, ako kvalitou, tak aj finančne a je to jediný diel, ktorý som nedokázal dopozerať, pretože ma vôbec nebavil. Známy Hollywoodsky producent Jerry Bruckheimer dostal „pekne na hubu“, keď za celkové natáčanie minul pár stoviek miliónov dolárov a tržby boli viac než podpriemerné, aspoň v závislosti nad očakávaniami všetkých fanúšikov.

Jeho budúce projekty ale ohrozené absolútne nie sú, keďže nás čaká Alica v krajine zázrakov 2 (2016), fantasy komédia Into The Woods s Meryl Streep a zahrá si aj v sci-fi akčnom thrilleri Transcendence s Morganom Freemanom, v ktorom si mohli zahrať aj Tobey Maguire, James McAvoy, Christopth Waltz či Christian Bale. Rok 2016 zase znamená 5. diel Pirátov Karibiku s podnázvom Dead Men Tell No Tales.

2. Tom Cruise

10 najobľúbenejších hercov súčasnosti a ich pripravované filmy

Nesmrteľný „pištoľník“ ktorý nám v roli agenta z Mission: Impossible definoval pojem špionážne a akčné filmy pre menej náročných (pre tých náročnejších tu je skvelá trilógia Bourne, samozrejme štvrtú časť s J. Rennerom nerátajte). Vyhovujú (rozumej dokáže ich natočiť, neznamená, že sú dobré) mu ale aj akčné komédie, čo dokázal aj snímkou s Cameron Diaz (Knight & Day). Osobne sa mi páčilo aj tohtoročné sci-fi Oblivion, ktorým si u mňa trochu šplhol, rovnako ako thrillerom Jack Reacher.

Teraz ale do budúcnosti. najbližšie nás v súvislosti s Tomom Cruisom čaká sci-fi Edge of Tomorrow. V ňom uvidíme Toma ako degradovaného podplukovníka, ktorý nikdy nebol v teréne a musí bojovať proti mimozemšťanom. Samozrejme do pár minút zomrie, avšak akýmsi zázrakom však uviazne v časovej slučke a svoju samovražednú misiu musí opakovať znova a znova. Po pár smrtiach je už z neho ale skúsenejší bojovník a je tak bližšie k záchrane ľudstva. Snímka sa v kinách objaví koncom mája budúceho roku.


Na rok 2015 tu máme už piatu časť Mission Impossible, v ktorej sa znova objaví Jeremy Renner. Čo by to bolo za článok o filmoch, keby sme sa aspoň raz nezmienili o veľkom remakeu. Toho sa dočká kritikmi nie príliš vrelo prijatý Van Helsing z roku 2004 a už určite viete, kto si teda zahrá hlavnú rolu. 

3. Dwayne „The Rock“ Johnson

10 najobľúbenejších hercov súčasnosti a ich pripravované filmy

Za posledné roky sa neuveriteľným tempom dostal k špičke Hollywoodu, začo vďačí hlavne svojej muskulatúre, čo si aj náležite uvedomuje a stále sa udržuje v TOP kondícií, čo jeho fanúšikovia na Facebooku dobre vedia. Hoci Pain & Gain ako film sklamal a Bay by sa naozaj mal sústrediť len na výbuchy, Dwayne ma trochu prekvapil. A to v dobrom slova zmysle, keďže fakt HRAL, a že tú postavu zahral dosť dobre. Najviac mu ale v kariére pomáha účasť v sérii Fast & Furious, preto nie je prekvapením, že sa objaví aj v siedmej časti, ktorú uvidíme budúci rok.

Ďalším veľkým projektom, na ktorý sme všetci zvedaví, je Hercules: The Thracian Wars, ktorý uvidíme na budúci rok. Okrem toho sa objaví vo veľa projektoch, preto vyberiem len tie najbližšie a najzaujímavejšie ako Journey 3, Lore (niečo na spôsob Constantina) a v Arabian Nights sa z neho stane dobrodruh.

4. George Clooney

10 najobľúbenejších hercov súčasnosti a ich pripravované filmy

Kto by tohto obrovského sympaťáka a skvelého herca nemal rád? Máme šťastie, že George sa neobjavuje ročne vo viacerých filmoch a k svojmu veku si už vyberá dôležitejšie a zaujímavejšie roly (Gravity – vedľajšia úloha, v pokoji môže byť ohodnotená Oscarom).

Odporúčané
Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) Hviezda telenovely Divoký anjel Facundo Arana v Let’s Dance: Janke Kovalčíkovej som nahral video, keď sa vydávala (Rozhovor) 3. marca 2024, 14:30

O rok máme tohto pána herca v historickom filme Monuments Men, v ktorom sa špeciálna jednotka archeológov, učiteľov dejín a umenia atď. bude snažiť zachrániť vzácne umelecké diela či pamiatky. Po jeho boku sa neobjaví nik iný, než Matt Damon.

Očakávať ho môžete aj v snímke Tommorowland, ktorá s belgickou hudobnou akciou nemá absolútne nič spoločného a info o nej sme vám už tiež priniesli.

Ak ste skôr na drámy, tešte sa na Monster of Florence, ktorého synopsa znie takto: Americký spisovateľ Douglas Preston prichádza s rodinou do Florencie, kde chce nájsť pokoj na napísanie nového románu. Spoznáva investigatívneho novinára Maria Speziho, ktorý mu rozpovie 40 rokov starý príbeh o sériovom vrahovi vyčíňajúcom v okolí Florencie v rokoch 1974 až 1985. Polícii sa ho nikdy nepodarilo dolapiť a prípad nebol uzavretý. Preston zanecháva myšlienku na román a pripája sa k Spezimu v pátraní po vrahovi. Narážajú však na neochotu polície i súdov, ktoré sa obráti proti nim.

5. Vin Diesel

10 najobľúbenejších hercov súčasnosti a ich pripravované filmy

Holohlavý akčný hrdina, ktorý sa preslávil najmä Riddickom a sériou Fast & Furious sa o nové roly vôbec báť nemusí. Veď kto by ho nechcel obsadiť do svojho filmu, ak vám zaobstará viac než slušnú účasť v kinách. Ako som už spomínal, tento rok sme ho videli v šiestej časti Fast & Furious a v treťom Riddickovi. Do budúcna je možné, že sa objaví v nejakom Marvel filme, tipujem v úlohe Visiona, samozrejme okrem toho, že nadabuje Groota v Guardians of The Galaxy, ktorí prídu už budúcu jeseň.

Odporúčané
Alexander Bárta: V 90. rokoch som v Košiciach počul obrovskú explóziu. Nejakému policajtovi dali do auta výbušninu (Rozhovor) Alexander Bárta: V 90. rokoch som v Košiciach počul obrovskú explóziu. Nejakému policajtovi dali do auta výbušninu (Rozhovor) 26. januára 2024, 14:30

Určite poteším fanúšikov prvého xXx, v ktorom si s Vinom zahral aj Samuel L. Jackson. Chystá sa totižto tretia časť, v ktorej sa dozvieme, že Xander Cage prežil a znova musí zachrániť nejaký ten Biely dom. 
Pred možnou rolou Visiona bude mať Diesel možnosť vyskúšať si, aké je to byť robotom a to v projekte Machine. Vláda USA vytvorí robota, ktorého neskôr opustí, aby sa ho opäť snažila získať späť. Medzitým si však robot našiel priateľov, ktorých musí ochrániť. 

6. Benedict Cumberbatch

10 najobľúbenejších hercov súčasnosti a ich pripravované filmy

Za posledné roky jeho fanbase extrémne vzrástla, za čo môže hlavne skvelý seriál Sherlock, ktorý je zasadený do súčasného Londýna. Veľmi mu pomohla aj účasť v blockbusteri Star Trek: Into Darkness a najnovšie nás poteší hlasom draka Smauga v Hobbit: The Desolaution of Smaug, samozrejme ho budeme počuť aj v tretej časti, There and Back Again.

V hlavnej role sa nám predstaví aj v životopisnej dráme Imitation Game, kde mu bude sekundovať Keira Knightley. Budúci rok ho uvidíme po boku Garyho Oldmana v dráme Flying Horse a vo februári sa objaví v komediálnej dráme August: Osage County po boku mnohých hviezd.

7. Robert Downey Jr.

 

10 najobľúbenejších hercov súčasnosti a ich pripravované filmy

Nezaradiť ho sem by bolo asi dehonestujúce, no nie? Po dvoch Sherlockoch, troch Iron Manoch a Avengers ho pokojne môžeme považovať za komiksového boha. Veď kto by dokázal postavu Tonyho Starka zvečniť na strieborné plátna s takým štýlom a dokonalosťou? Pochybujem, že sa nájde vôbec nejaký fanúšik, ktorý by privítal preobsadenie roly, ktoré sa s určitosťou blíži, avšak dosť pomalým tempom, keďže Downey podpísal zmluvu na dva ďalšie filmy, teda Avengers II a III, čiže do roku 2018 bude rolu Starka určite stvárňovať on.

Odporúčané
KVÍZ: Poznáš debutové filmy slávnych hercov a herečiek? Otestuj si svoje znalosti o kariérach hollywoodskych hviezd KVÍZ: Poznáš debutové filmy slávnych hercov a herečiek? Otestuj si svoje znalosti o kariérach hollywoodskych hviezd 8. januára 2024, 12:30

Keďže však už má svoj vek a akčné sekvencie mu začínajú robiť menšie problémy, rozhodol sa pre menej megalomanské filmy. Všetci netrpezlivo očakávame ohlásenie tretieho Sherlocka Holmesa, zatiaľ čo Jude Law je presvedčený, že sa ho určite dočkáme.


Okrem toho sa však objaví v niekoľkých ďalších filmoch, menovite to bude dráma Judge, v ktorej stvárni právnika vracajúceho sa do rodného mesta na pohreb svojej matky, avšak zistí, že hlavným podozrivým je jeho otec, sudca. V komédii Chef sa stretne so starými známymi Scarlett Johansson a Jonom Favreauom.

O tom, že sa chystajú dva filmy o Pinocchiovi už vieme, známe je aj, že ten od Tima Burtona bude hostiť práve Roberta.

8. Michael Fassbender

10 najobľúbenejších hercov súčasnosti a ich pripravované filmy

Ďalší „mladík“ ktorý sa za posledná roky enormne zviditeľnil, za čo môže vďačiť snímkam ako Centurion, X-Men: First Class, Inglorious Basterds či Prometheus. Určite bude v Hollywoode veľmi žiadaným tovarom, keď sa má objaviť vo filmovom spracovaní MacBetha (Shakespearova divadelná hra), stvárni hlavnú postavu v Assassin’s Creed (2015), určite ho uvidíme aj v Prometheovi 2 a zahrá si aj v komediálnej dráme Frank, z ktorej máme zatiaľ len tento obrázok.

Určite sa teda nemusíte obávať, že ho neuvidíte v žiadnom poriadnom filme, keďže nás okrem tohto všetkého už o rok čakajú epickí X-Men: Days of Future Past, v ktorých si zahrá mladšiu verziu Magneta.

9. Hugh Jackman

10 najobľúbenejších hercov súčasnosti a ich pripravované filmy

Pán, ktorý sa na filmových pľacoch ohrieva už nejaký ten rok, v roli Wolverina sa objavil už šesťkrát, pričom číslo 7 už majú obsadené Days of Future Past a číslo 8 bude tretím Wolverinovým sólom, ktoré už s Jamesom Mangoldom (režisér tohtoročného Wolvieho) pripravujú.

Odporúčané
5 hercov, ktorí sa naštvali a odišli z nakrúcania filmov. Ian McKellen sa pri nakrúcaní Hobita dokonca rozplakal 5 hercov, ktorí sa naštvali a odišli z nakrúcania filmov. Ian McKellen sa pri nakrúcaní Hobita dokonca rozplakal 20. septembra 2023, 9:30

Určite si ale nenechajte ujsť drámu Prisoners, v ktorej hviezdil spolu s Jakeom Gyllenhaalom. Okrem projektov z dielne Foxu má ale istú jednu z hlavných postáv v sci-fi snímke Chappie, ktorú zrežíruje talentovaný Neil Blomkamp (District 9, Elysium). Ak chcete o snímke vedieť viac, klikajte sem.

10. Jason Statham

10 najobľúbenejších hercov súčasnosti a ich pripravované filmy

Hviezda akčných béčok, ktoré nám servíruje každý rok je už pomerne známa a veľmi obľúbená. Občas sa ale stane, že sa objaví v niečom kvalitnejšom ako tupej strieľačke (Hummingbird).

Tento rok nás čaká ešte jeden zaujímavý projekt, a to Homefront. Trailer a základné info dostanete tu. Isté je, že sa objaví aj v Expendables III, rovnako ako v Fast & Furious 7, zrejme ako brat zavraždeného protagonistu z konca šiesteho dielu. Navyše dokončí svoju „trilógiu“ s režisérom Simonom Westom, s ktorým už natočili Mechanika a Expendables II. Jedná sa o akčnú krimi drámu Heat, ktorá by sa v kinách mala objaviť už budúci rok.

Domov
Zdieľať
Diskusia