Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2013, 10:14
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

District 9, Elysium, čo príde od režiséra Blomkampa ďalej?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Ak ste zvedaví, na čom bude Neil Blomkamp, režisér Districtu 9 a Elysia pracovať ďalej, tak tu máme prvé informácie.

District 9, Elysium, čo príde od režiséra Blomkampa ďalej?


Neil Blomkamp. Celkom neznámy režisér v roku 2009 zaujal sci-fi príbehom District 9 o mimozemšťanoch, ktorí museli núdzovo pristáť na Zemi, kde im bola pridelená vlastná štvrť. Nebudem sa rozpisovať o príbehu, film si proste musíte pozrieť už len kvôli jeho kvalite a vízii autora.

Teraz sa nám Blomkamp hlási s ďalšou sci-fi, tento raz s futuristickou akciou s Mattom Damonom, Elysium. O nej sme vám už vyrozprávali všetko. Na internete sa objavilo aj video popisujúce fungovanie sveta na gigantickej orbitálnej stanici pre najväčších hlavúňov a boháčov na svete. Ľudia na Zemi žijú v špine a chorobách a jeden odvážny chlapík sa rozhodne s tým niečo spraviť. Samozrejme na to dostane upgrade.

 
 

Čo nás dnes ale bude zaujímať najviac, je budúci projekt Blomkampa. Jedná sa o (prekvapivo) sci-fi príbeh s názvom Chappie, o ktorom konečne vieme aspoň základné info.

Dosiaľ sme vedeli, že pôjde len o príbeh z netradičného prostredia. Dnes vieme, že si hlavnú úlohu strihne (po Districte 9) opäť Sharlto Copley (ten sa objaví aj v Elysiu). Zdá sa, že tu máme ďalšieho dvorného herca. Mal by sa ocitnúť v „koži“ robota. O tých totižto celý film bude, keďže je inšpirovaný podľa scenáristického aj režisérskeho debutu pána Blomkampa, Tetra Vaal. Čo sa týka rozpočtu, môžeme si to pekne porovnať medzi jednotlivými filmami. Kým Districtu stačilo LEN 30 miliónov dolárov, pričom sa natočil absolútny masterpiece, Elysium dostalo finančnú injekciu v podobe až 120 miliónov dolárov. 4x väčšie možnosti ale nemusia značiť lepší film. No u projektu Chappie bude Neil zase šetriť, ako je to u neho zvykom (scény na Zemi v Elysium sa napríklad natáčali v Mexico City, pričom vo filme využil zelené plátno len minimálne), keď na film bude mať niečo cez 50 miliónov.

District 9, Elysium, čo príde od režiséra Blomkampa ďalej?


Príbeh podľa reklamy Tetra Vaal sa zameriava na robotov-policajtov v juhoafrických chudobných častiach miest. Do hlavnej ľudskej úlohy by mal byť obsadený Dev Patel, ironicky, Milionár z chatrče, chlapec z podobných „slumov“. Ak si film neviete predstaviť, prikladám aj (minútový) krátkometrážny „film“ Tetra Vaal. Avšak, ako Neil naznačil, nepôjde o kopírku toho sveta a navyše chce z Chappieho spraviť komediálny príbeh o vzťahu človeka s robotom. Tak čo, tešíte sa?

                                                                                                                             via

Domov
Zdieľať
Diskusia