Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. augusta 2013, 14:26
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Aké filmy natáčajú najlepší režiséri súčasnosti?

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Čo natáčajú a čo pripravujú najlepší režiséri súčasnosti, ale aj minulého storočia? Očakávané filmové pokračovania, či celkom nové a originálne projekty na vás čakajú v článku.

V najbližších rokoch nás čakajú od jedných z najlepších režisérov súčasnosti veľmi zaujímavé projekty. Zhrnutie, na čo sa môžeme v dohľadnej dobe tešiť od našich obľúbencov, si môžete prezrieť nižšie. 

Snáď najvyťaženejším režisérom v dohľadnej dobe je J.J. Abrams. Dávnejšie sa stretol s Gabeom Newellom a hovorili o tom, ako priviesť Half Life alebo Portal na filmové plátno. J.J. chválil hlavne Portal a netajil sa tým, že by rád natočil film inšpirovaný hrami Valve. Očakávame teda snímku v spolupráci s touto obľúbenou firmou. Jeho ďalším blockbusterom po dvoch Star Trekoch bude Star Wars: Episode VII. Tá má premiéru v roku 2015. Epizóda VIII a IX zase v roku 2017, resp. 2019. Kto bude režírovať zvyšné dve časti tretej trilógie sa nevie. V epizóde VII by sme ale mohli vidieť starých hrdinov ako Leiu, či Luka s Hanom Solom. Špekulovalo sa aj nad návratom Obi-Wan Kenobiho, ale zrejme ostane len pri špekuláciách.

Abrams prejavil záujem točiť Earthquake a ďalšie filmy, ktoré ale reálne obrysy zrejme nikdy nenaberú a maximálne sa o to postará jeho spoločnosť Bad Robot. Paramount oznámil, že spolu s Edgarom Wrightom (The World’s End a Ant Man) vytvoria nové sci-fi s predbežným názvom Collider, ale my zatiaľ nemôžeme snívať ani len o pre-produkcii, keďže obaja režiséri majú na najbližšie roky dosť práce. Najnovšie má ale J.J. produkovať film o vzostupe a páde Lancea Armstronga.


Po 5-ročnej režisérskej pauze si naložil aj Guillermo del Toro. Nedávno sa do kín dostala celkom podarená oddychová záležitosť Pacific Rim. O filme sme vám toho už povedali dosť, tak ho snáď netreba predstavovať. V roku 2014 sa môžeme tešiť na animák Pinocchio nielen od del Tora, ale aj od Tima Burtona. Po nie príliš veľkom úspechu Burtonovho Frankenweenieho sa investor zľakol komerčného (ne)úspechu podobne ladeného Pinocchia od del Tora, a ten sa tak pravdepodobne bude musieť odložiť na dobu neurčitú. To však režisérovi nevadí, keďže sa môže sústrediť na horor Crimson Peak, v ktorom by si mala zahrať Emma Stone. Údajne nepôjde o obyčajný horor, ale bude pojatý trochu „bláznivo“.
Nie je to isté, ale vyzerá to tak, že sa dočkáme aj tretej časti obľúbeného Hellboya. Ten by mal mať premiéru v rokoch 2017 až 2018. To by sa ale del Toro musel prekonať a urobiť so svojou obľúbenou postavou veľkú vec.


Niektorí ho už zatracujú, iní ho naopak velebia. Jedno je však isté, Michael Bay vie robiť megalomanské filmy, v ktorých divák nehľadá hlboký príbeh, či prepracovaný scenár. Naposledy sme sa o tom mohli presvedčiť v Pain & Gain v hlavných rolách s Markom Wahlbergom a Dwaynom Johnsonom.  Najväčším problémom filmu je, že sa tvári až príliš akčne, kamera sa nezastaví ani pri jedení protagonistov a metráž je až príliš dlhá.
Ďalším Bayovým projektom budú štvrtí Transformeri. Uvidíme niektorých robotov z predošlých častí, ale aj zatiaľ neoznámených, nových. Film vraj bude opäť temnejší, čo síce hlásal Bay už pri trojke, avšak tam sme temnotu hľadali márne. Z hercov by sa mal maximálne vrátiť Josh Duhamel. Uvidíme ale Wahlberga v hlavnej úlohe.


V roku 2016 by sme sa mali dočkať tretej časti Bad Boys a opäť sa nám predstavia Martin Lawrence a Will Smith, ktorých som si v týchto rolách zamiloval. O prvotný scenár sa postará Peter Craig, scenárista úspešného Mesta, režírovaného Benom Affleckom. To, či sa ale snímky naozaj dočkáme, je len v rovine pravdepodobnosti.


Za jedného z najlepších režisérov 20., ale aj 21. storočia radím Martina Scorseseho. S jeho dvorným hercom Leonardom DiCapriom nám prinesú už tradičnú krimi-drámu z prostredia Ameriky. Podľa knižnej predlohy Jordana Belforta sa rozhodli natočiť film Wolf of Wall Street. Tá nám priblíži príbeh šesťnásťročného chlapca predávajúceho zmrzlinu, až kým neprišiel k miliónom dolárov a následnému krachu. My sme už mali možnosť vidieť aj skvelý trailer s Kanyem v pozadí.
Pán Scorsese má na najbližšie roky naplánované projekty ako Silence a životopisný film Sinatra.

Ridley Scott, brat zosnulého Tony Scotta, si pre nás pripravuje thriller Counsellor nabitý hereckými hviezdami. Film zatiaľ vyzerá viac než dobre a radí sa medzi tie očakávanejšie. Na plátne sa predsa stretnú Michael Fassbender, Brad Pitt, Javier Bardem, Penélope Cruz, Cameron Diaz a iní.
O rok by mala byť hotová aj snímka Exodus s Baleom v hlavnej roli. Približne v roku 2016 nás zase čaká pokračovanie Blade Runnera. Aspoň to nie je remake.


Medzi najočakávanejšie pokračovania patria určite Jacksonovi dvaja Hobbiti. Tí k nám prídu v decembri tohto roku, respektíve v decembri roku 2014. Po ukončení ďalšej trilógie zo Stredozeme si Peter Jackson zrejme natočí pokračovanie Tintinových dobrodružstiev. V úlohe režiséra tak vystrieda Stevena Spielberga. Film ponesie názov Adventures of Tintin: Prisoners of the Sun.


James Cameron, priekopník 3D technológie, je neustále vyzývaný fanúšikmi, aby sa aspoň na jednu časť vrátil s Arnoldom k Terminátorovi. Bohužiaľ pre nás, už dávnejšie vyhlásil, že sa do konca svojej kariéry nechce venovať ničomu inému, ako dokumentárnym filmom a Avataru (fuck). Doteraz nechápem, čo všetci na tom Avatarovi vlastne videli. Snímku som zatiaľ nemal silu pozrieť bez pretáčania a ani o to nestojím. Sto ľudí, sto chutí. Svetielko nádeje tu ale predsa stále je, a to vo forme sľúbeného eposu Battle Angel. Príbeh sa bude odohrávať v budúcnosti 26. storočia, kedy už nebude zvláštnosťou byť technologicky modifikovaným.  Predtým k nám ale má prísť Avatar 2 a potom Avatar 3.


Medzi najkvalitnejších režisérov posledných 10 rokov určite patri aj Christopher Nolan, ktorý sa sústreďuje skôr na kvalitu, než kvantitu. Na budúci rok nám prinesie sci-fi snímku Interstellar, ktorá sa len pred pár dňami začala natáčať. Uvidíme hercov ako Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine (bez neho snáď ani nenatočí žiaden film), Jessica Chastain a Casey Affleck. Zaujímavosťou je, že prvotne sa o režírovanie filmu zaujímal Steven Spielberg. Ten ale vycúval kvôli svojim záväzkom k Robopocalypse, ktorý je aj tak odložený na neurčito z dôvodu prepísania scenára, ktorý by údajne vo finálnej podobe spravil z filmu high-budget položku. O tom, že Nolan opäť pripraví perfektnú "podívanú" snáď nikto nepochybuje, či?
Interstellar bude vytvorený podľa námetu, s ktorým v roku 2006 prišiel teoretický fyzik, odborník na gravitáciu, astrofyziku a teóriu relativity, Kip Thorne (filmu bude po celý čas pomáhať a túži si v ňom zahrať sám seba).
Scenár sa Nolan ešte rozhodol jemne prepísať a na dotvorenie čo najväčšej realistickosti si pozval vedcov z Kalifornského technologického inštitútu. Dátum premiéry bol určený na 7. november 2014.


Steven Spielberg
sa nám po mierne skazenom Lincolnovi bude snažiť ukázať, že stále má na veľmi kvalitné snímky. Šancu na to má so spomínaným Robopocalypse. Samostatnú položku bude tvoriť Indiana Jones 5. Po prvom znásilnení „Indyho“ v štvorke už ďalšie zažiť nechcem a asi sa budem tváriť, že príbehy Jonesa sú uzavreté v trilógii. Harrison Ford je ale 5. časti otvorený, uvidíme, čo na to Steven.


Po úžasnom Djangovi sa Tarantino rozhodol vrátiť k Ume Thurman. Je to tak, čaká nás tretí Kill Bill a opäť si Quentin ošéfuje réžiu aj scenár. Predpokladaná premiéra je na rok 2016. 


To by bolo zhruba všetko, ak vás zaujímajú iní režiséri, alebo by ste si priali vedieť, v akých filmoch sa objavia vaši obľúbení herci, dajte mi vedieť v komentároch.

Domov
Zdieľať
Diskusia